Dirksland krijgt als eerste verloskundemodule EPD

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in het Zuid-Hollandse Dirksland heeft als eerste ziekenhuis in Nederland de nieuwe Landelijke Verloskunde Registratie-module in gebruik genomen. Deze module, onderdeel van het Norma EPD/EMD-systeem, maakt informatie over zwangerschappen beschikbaar op alle werkplekken in het ziekenhuis. Norma is ontwikkeld door MI Consultancy.

Aan de invoering van Norma LVR (Landelijk Verloskunde Registratie) is een ontwikkeltraject voorafgegaan, waarbij leverancier MI Consultancy samenwerkte met de specialisten van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De module wordt sinds maart gebruikt door gynaecologen, verloskundigen en de verpleegkundigen.

Alle gegevens die van belang zijn voor LVR-2 (Landelijke Verloskunde Registratie 2e lijn) kunnen automatisch worden geëxporteerd naar een bestand, dat wordt aangeleverd aan de Perinatale Registratie Nederland. Norma LVR voorkomt vergissingen doordat het systeem de ingevoerde gegevens automatisch controleert op inconsistenties of ontbrekende data. Gegevens kunnen automatisch ingevoegd worden in brieven en verslagen en ze zijn daardoor beschikbaar voor huisartsen en andere eerstelijnhulpverleners. Specialisten kunnen aan een standaard brief of verslag hun eigen commentaar toevoegen.

Bewaking

Norma LVR is ontwikkeld in samenwerking met GrafiMedics, dat het product OB TraceVue levert voor bewaking van het kind tijdens en rond de bevalling. Norma LVR biedt als aanvulling op OB TraceVue de mogelijkheid extra gegevens vast te leggen, bijvoorbeeld over het verloop van de zwangerschap, over eerdere bevallingen, of over eventuele complicaties.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-31T10:37:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.