Afas wint twee Gouden Facturen

Dit artikel delen:

Afas is met twee Gouden Facturen de grote winnaar geworden op het Factuurcongres 2009, dat in het Evoluon in Eindhoven werd gehouden. De leverancier van bedrijfssoftware won de pubieksprijs. Ook werd Afas winnaar in de categorie B2B Geautomatiseerde factuurverwerking. Volgens de organisatie is acceptatie van het invoeren van elektronisch factureren een groter knelpunt dan de techniek.

Op het Factuurcongres werden vier Gouden Facturen uitgereikt. De publieksprijs ging naar Afas ERP Software. De juryprijs in de categorie 'B2B (business to business) elektronisch factureren' naar Factuursturen.nl. Afas won opnieuw in de categorie 'B2B Geautomatiseerde factuurverwerking' en Rotaform Document Services nam een Gouden Factuur naar huis in de categorie 'B2C (business to consumers) geautomatiseerde factuurverwerking'.

Het Factuurcongres vond voor de tweede keer plaats en het aantal bezoekers verdubbelde van tweehonderd tot zo'n vierhonderd. Zo'n vijfentwintig aaanbieders van software presenteerden hun producten op de informatiemarkt. De grote vraag op het congres was hoe je je klanten zover krijgt dat ze je digitale facturen accepteren en hoe je je leveranciers zover krijgt dat ze digitale facturen gaan sturen. Acceptatie is daarbij een groter knelpunt dan de techniek, stelde Friso de Jong, directeur van Factuurwijzer.nl die het congres organiseerde, en voorzitter van Platform ELFA (Elektronisch Factureren).

Toch is De Jong positief en meent hij dat Nederland qua invoering van de digitale factuur in een nieuwe fase is beland. 'Vragen die bedrijven ons stellen zijn concreter. Voorheen wilden ze meer weten over de technische kant of de wet- en regelgeving rond elektronisch factureren. Die onbekendheid is nu weggewerkt. Dé vraag gaat nu over de adoptie van deze vorm van factureren door leveranciers en klanten.' Daarin is al duidelijke groei zichtbaar, zegt De Jong. 'We hebben gemeten dat de groei van e-facturatie in alle sectoren 12 tot 15 procent was, in de zeven jaar die aan 2008 vooraf ging. Het afgelopen jaar was de adoptie 10 procent in één jaar. Dat is een duidelijke stijging.'

Jury

De jury van de Gouden Factuur 2009 bestond uit Paul Oude Luttighuis van Novay, Stef Staan van GS1 Nederland en Rex Arendsen, projectleider B2G e-factureren bij het Ministerie van Financiën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

god o god, de IT wereld heeft wel heeeeeel veel prijzen...

Gouden Factuur, klinkt slechter dan het is ;) Als het bedrag op de factuur al zo hoog is dat hij van goud wordt gemaakt, is het niet best

Het was tijdens het Factuurcongres vooral goed om te zien dat de online facturatiepakketten voor de kleine ondernemers aanwezig waren. Als aanbieder van dit soort software merken wij dat veel mensen nog niet de mogelijkheden van deze pakketten kennen. De jury heeft laten zien dat er potentie in deze markt zit door Factuursturen een Gouden Facturen uit te reiken, daarnaast was ons product MoneyBird ook genomineerd voor de prijs. Voor kleine ondernemers zijn deze pakketten de redding in de onduidelijke regelgeving rondom e-facturatie.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-14T10:16:00.000Z Anneke Houtman