Webmail universiteit Groningen hapert in IE8

student vrouw leren laptop computer

Medewerkers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen hebben sinds half augustus problemen met hun e-mail. Toen werd de nieuwe e-mailomgeving Java Communications Suite van Sun Microsystems geïnstalleerd. Oorzaak is de gelijktijdige overstap naar de browsersoftware Internet Explorer 8 van Microsoft. In andere browsers doet de webmailomgeving het wel.

Fabrikant van de webmailomgeving Sun Microsystems werkt volgens de universiteit aan een aanpassing van de software die de problemen moet oplossen. Met alternatieve browsers als Chrome (Google), Firefox (Mozilla) en Safari (Apple) is het lezen van de e-mail namelijk geen probleem.

De universiteit adviseert medewerkers en studenten op hun thuiscomputers een alternatieve browser te gebruiken. Op de computers op de universiteit is de browser van Microsoft echter al geïnstalleerd.

De problemen die zich voordoen zijn van uiteenlopende aard: het printen van e-mails is niet mogelijk, uploaden lukt niet waardoor het versturen van bijlagen onmogelijk is en ook het aanmaken van e-mailfilters is in Internet Explorer 8 niet mogelijk.

Samenloop

Technisch directeur Hayco Wind van het Centrum voor Informatietechnologie van de Groningse universiteit spreekt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. 'We wisten niet dat de nieuwe versie van Explorer niet goed zou samenwerken met de nieuwe webmail', zegt hij in de universiteitskrant UK.

Studenten hebben veel last van de problemen, doordat de communicatie met de universiteit tegenwoordig volledig per e-mail verloopt. 'Een essay inleveren, een afspraak met een werkgroep verzetten, tentamenuitslagen nazoeken, zaalwijzigingen doorgeven: het gebeurt allemaal via e-mail', zegt studente Kunsten, Cultuur & Media Elisabeth Oosterling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik adviseer de technisch directeur om zijn applicatiebeheerders een checklist te laten opstellen met kritische applicaties die het moeten doen na een update. Webmail is er daar blijkbaar 1 van.

Kwestie van testen in de PAT (liever iets eerder natuurlijk) en de mogelijkheid van een roll back hebben.

De compabiliteitsweergave optie in ie8 selecteren?

Lang leve de standaarden (en dan vooral het naleven hiervan)

Zelf heb ik op het werk ook zo'n probleem met IE8: Een webbased applicatie wordt in IE8 niet goed weergegeven, waardoor het erg lastig werkt. Nadeel van deze applicatie is, dat deze in Firefox, of in Chrome, ook niet goed wordt weergegeven.

Dat zulke dingen niet van te voren getest worden vind ik wel een beetje amateuristisch...

Het lezen van de email is GEEN probleem in IE8, alleen de punten die verderop worden genoemd ( bijlages / printen / emailfilters ). En op de student PCs is behalve IE8 ook Firefox beschikbaar, dus die kunnen ze makkelijk gebruiken.

Sorry, maar wat is de nieuwswaarde hiervan? Gaan we hierna alle majeure websites af die het al dan niet doen in een nieuwe(re) browser?

Goeie zet van die systeembeheerders daar. Gewoon negeren die IE8. Het is alzo vaak andersom geweest. Laten ze maar lekker Firefox gebruiken.

Aangezien de patch van Sun moet komen, ligt het probleem dus in de Sun omgeving. Sun heeft de software schijnbaar uitgeleverd zonder deze met IE 8 te testen. Van Sun mag je natuurlijk foutloze software verwachten ;-)

@Pieter

Waarom zou de patch van Sun moeten komen? Het probleem is een combinatie van de producten van Sun en Microsoft, dus je zou ook kunnen stellen dat Microsoft de patch moet leveren.

Dat is meestal het probleem van dit soort problemen: er zijn 2 (of meer) grote partijen in het spel, die heel goed naar elkaar kunnen wijzen wie schuldig is, maar het probleem niet oplossen.

Zegt dit nu iets van het onderwijs of van Microsoft.
Hebben ze in het onderwijs nog nooit van OTAP- omgevingen (Testen) gehoord.
Maar ja, het onderwijs kent wel meer big-boom scenario's, maar aangezien zij de jeugd opleiden, maak ik mij soms zorgen. Gelukkig leert de jeugd heel veel goede, leuke dingen van elkaar, waardoor ze lekker creatief zijn en dat is wat het bedrijfsleven zoekt.

Gewoon alternatieve browser of Imap (in Outlook o.i.d.) gebruiken. Of door laten sturen naar je gewone e-mailadres natuurlijk..

@te_gek_voor_woorden: als MS zich aan standaarden zou houden, zoals de andere browsers, zou dat eeuwige gezeur over incompatibele websites er niet zijn.

Serieus: Ik zoek een baantje als tester.... bij de RUG ;-)
Zo te zien is er (te) (weinig) (of) niet getest en is men ervan uitgegaan dat alles wel goed zou gaan??
Vertrouw per definitie NIET dat iets goed werkt.
Want het zijn nog altijd de mensjes die eea in elkaar hebben geknutseld en wij mensjes maken nu eenmaal foutjes.... Ha HA
O ja, mijn dochter krijgt nu natuurlijk wel extra studiepunten vanwege dit probleem... Ze is meer tijd nodig om die $^%#$&^@@#$% @@@@!!! te openen en printen ..

@PaVaKe

Sun heeft een tijdelijke patch gemaakt zie:
http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/ecm/3070899/1277020/universiteit-groningen-patcht-webmailsoftware.html

Flauwekul!
gebruik maar de lekkere dure, rotte producten van Microsoft!!!!!!!en bovenop als slagroom, de IE8 (wel gratis) success!!!!!!!!!

Dit kan een zeer bewuste keuze zijn geweest van in productiename nemen van het produkt. Laten we eerlijk zijn Microsft en daarbij IE is niet het sterkste bedrijf van de wereld ten aanzien van het naleven van Open Standaarden. Een groot bewijs hiervan is het jarenlange slepende problemen met IE. Microsoft houdt er altijd zijn eigen standaarden op na waar de wereld dan maar naar heeft te leven in plaats van gebruik te maken van open Standaarden gedfinieerd doo IETF of op basis van Draft versie die voorgesteld zijn door IETF.

Ik hoop dat meer en meer mensen gaan inzien dat Microsft een groot bedrijf is die laat zien iets te kunnen en willen bereiken met monopolistich gedraag.

Daarbij genomen is het wel ee misser van het desbetreffend project niet van te voren gechekt te hebben dat "Java Communications Suite" gesupport was in combinatie met IE8. Wat dus klaarblijkelijk niet het geval is/was. Terwijl dit dus wel een project afhankelijkheid had moeten wezen daar alle PC's van de unversiteit standaard worden uitgeleverd met IE8.

Kleine blunder zeg maar :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-18T11:29:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.