ECP-EPN geeft accountants tips over e-factuur

Dit artikel delen:

Kennisplatform ECP-EPN publiceert het boekje ‘Elektronisch factureren voor accountants en administratiekantoren’. Daarin staan tips voor accountants die ondernemers moeten adviseren over digitaal factureren. Sinds september 2009 is er ook een website in de lucht voor onafhankelijke informatie over elektronisch factureren. Er is haast, in 2010 moet tien procent van de overheidinstellingen digitaal factureren.

Naast de relevante wet- en regelgeving komen in het boekje ook de gevolgen voor de administratieve organisatie en het interne beheer van een organisatie aan de orde. Het boekje is in opdracht van ECP-EPN geschreven door Fou-Khan Tsang, directeur Alfa Accountants en Adviseurs en Tonny Dirkx van Full Finance Consultants. Het boekje is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met experts van een aantal accountantskantoren en de Belastingdienst.

ECP-EPN wil het gebruik van elektronisch factureren bij overheden en bedrijven vergroten. Vanaf begin september is er een website in de lucht waar onafhankelijk advies wordt gegeven over het onderwerp. Op die website e-factureren.info staan publicaties als ‘Elektronisch factureren voor het bedrijfsleven'. Bovendien biedt de website ondernemers informatie over het aanbod van diensten op het gebied van elektronisch factureren aan de hand van leveranciersprofielen. Ook geeft de website een overzicht van recente ontwikkelingen op het gebied van standaardisatie en regelgeving voor administrateurs, softwareleveranciers en financiële dienstverleners.

Keurmerk

Er is haast. In 2010 moet 10 procent van de overheidinstellingen digitaal factureren. Doordat het aantal aanbieders van elektronisch factureren toeneemt is er een keurmerk voor e-facturen in de maak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-07T09:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.