Canon blijft bij oorspronkelijk bod op Océ

Printer- en elektronicaconcern Canon is niet van plan om het bod op print- en documentdienstverlener Océ te verhogen. De Japanners schrijven dat het bod van 8,60 euro per uitstaand aandeel van het Venlose bedrijf gehandhaafd blijft. Daarmee blijft de overnamesom op 730 miljoen euro staan. Aandeelhouders van Océ kunnen tussen 29 januari en 1 maart 2010 hun stukken aanmelden. Canon bezit inmiddels 28,05 procent van de aandelen van het Venlose bedrijf.

Océ houdt 12 februari 2010 een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Daar staat onder andere het bod van Canon op de agenda.

De rol van de dwarsliggende aandeelhouders Orbis en Hermes is uitgespeeld. De aandeelhouders die het bod van Canon op Océ te laag vinden, hebben naar eigen zeggen ongeveer 13 procent van de aandelen van Océ in handen. Dat is niet genoeg om de overname te dwarsbomen. Canon heeft aangegeven dat het de overname doorzet als het 85 procent van de aandelen van Océ in handen heeft.

Alleen als Hermes en Orbis medestanders vinden, bestaat de kans dat Canon het bod niet gestand doet. Maar die kans lijkt klein. Veel aandeelhouders hebben aangegeven dat ze in principe de stukken zullen verkopen aan Canon, tenzij er een hoger bod van een andere partij komt. Die situatie is onwaarschijnlijk.

Goedkeuring

De Amerikaanse mededingingautoriteiten zijn al akkoord met de overname. De Europese Commissie moet de inlijving nog goedkeuren.

Als de overname doorgaat zal Océ binnen Canon een aparte divisie vormen die wereldwijd verantwoordelijk is voor printen op grootformaat, commercieel printen en zakelijke dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-28T15:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.