IBM neem ECM-specialist PSS Systems over

IBM wordt actiever in de markt voor data-archivering door de aankoop van het Amerikaanse bedrijf PSS Systems. IBM maakt niet bekend welk overnamebedrag is betaald. Het bedrijf levert zakelijke software voor archivering, beheer en vernietiging van grote hoeveelheden data.

IBM, dat al nauw samenwerkte met PSS Sytems had, zal deze software gebruiken binnen zijn enterprise content management (ecm)-platform voor compliant informatiemanagement. Zo is IBM Content Collector inzetbaar voor het proactief, op basis van beleidslijnen en het on-demand verzamelen van informatie.

IBM zegt bedrijven te helpen in de kosten van elektronische discovery drastisch te reduceren. IBM eDiscovery is een praktische en tegelijkertijd strategische in-house benadering met schaalbaarheid op het gebied van case assessment, aldus de leverancier. Met de software van PSS Systems kan men sneller reageren op de actuele eDiscovery-kwesties en om tegelijkertijd een proactieve houding aan te nemen ten aanzien van toekomstige zaken op het gebied van informatiegovernance.

Datacap

IBM heeft eerder in augsustus van dit jaar voor een onbekend bedrag Datacap overgenomen, ook leverancier van ecm-software. Datacap is gespecialiseerd in toepasingen voor data- en documentopname. De software van Datacap is ontworpen voor het vastleggen van ongestructureerde gegevens, met inbegrip van afbeeldingen, documenten en formulieren, zoals medische vorderingen, belastingaangiften, facturen en verzendingsdocumenten. De software digitaliseert papieren documenten en elektronische versies van deze documenten, inclusief jpeg- en gif- afbeeldingen en presentaties in PowerPoint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het ene na het andere bedrijf wordt overgenomen.En ik maar wachten op mijn salaris verhoging waar geen ruimte voor is, zeggen ze. Jammer, IBM zou eens wat meer moeten investeren in hun eigen medewerkers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-14T12:02:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.