Xerox levert en beheert printers CIZ

Dit artikel delen:

Printerleverancier Xerox heef een contract gesloten met uitvoerder en toezichthouder van het zorgindicatie-proces CIZ. Het gaat om advisering, levering, installatie en onderhoud van printers en multifunctionele apparatuur op alle 25 vestigingen van die organisatie. Het printerpark is teruggebracht van ruim vierhonderd naar 125 machines. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. Van het contract dat Europees is aanbesteed, zijn geen financiële details bekendgemaakt.

De leverancier maakte eerst een inventarisatie van de apparatuur. CIZ, dat is ontstaan vanuit verschillende zelfstandige vestigingen, had meerdere contracten met verschillende leveranciers. Die overeenkomsten hadden ook verschillende looptijden. Die situatie is nu veranderd. Alle dienstverlening rondom het printen is nu aan een partij, Xerox, uitbesteed.

Er dongen twee andere partijen mee om de opdracht, maar CIZ besloot het contract te gunnen aan Xerox op basis van de prijs/kwaliteit-verhouding. Het bedrijf levert Phaser 3600 en 6280 printers en Workcenter 5665 en 7435 multifunctionals (mfp's) op basis van een lease-overeenkomst.

De machines zijn beveiligd. Gebruikers moeten een code invoeren voordat ze kunnen printen. Het voortraject en de installatie van de nieuwe machines duurden ongeveer een half jaar.

Nieuwe aanpak aanvragen

CIZ toetst aanvragen voor bijzondere zorg die niet onder de ziektekostenverzekering vallen. Die aanvragen worden betaald uit de  AWBZ (algemene wet bijzondere ziektekosten). Het gaat dus om publiek geld. De organisatie ziet er op toe dat zorgindicaties voldoen aan gestelde regels.

Jaarlijks worden ongeveer een miljoen aanvragen verwerkt. Dat gebeurde grotendeels op papier. Voor zo'n aanvraag stond een termijn van maximaal zes weken. Relatief eenvoudige zorgaanvragen zoals her-indicaties worden nu steeds vaker door zorgverleners zelf uitgevoerd.

De zorgverlener regelt de aanvraag dan zelf via een beveiligde internetverbinding. CIZ voert in die gevallen alleen steekproefsgewijs uit of de toekenning van zorg rechtmatig is. Zo moeten de meeste aanvragen binnen ongeveer tien minuten zijn afgerond. Aanvragen die voor het eerst worden ingediend of moeilijke indicaties blijft CIZ zelf uitvoeren.

De organisatie heeft 2500 medewerkers; zij werken vanuit 25 vestigingen in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-17T08:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.