Human Inference start open source-tak

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Arnhemse leverancier van software voor het analyseren en verbeteren van datakwaliteit Human Inference lijft open source-gemeenschap Eobjects.org in. Die organisatie ontwikkelt onder andere DataCleaner, een open source-applicatie voor het analyseren, profileren en omzetten van gegevens. De overname moet meer mensen betrekken bij de ontwikkeling van datakwaliteit-oplossingen. Gratis open source tools zijn volgens Human Inference een laagdrempelige manier om gebruikers te laten kennismaken met gebruik van software voor verbetering van datakwaliteit.

Door de inlijving moeten gebruikers zonder grote investeringen de eerste stappen zetten in het gebruik van software voor analyse van datakwaliteit. De leverancier hoopt dat gebruikers vervolgens tegen betaling support of uitgebreidere softwarepakketten afnemen.

De Deense oprichter van Eobjects.org, Kasper Sørensen, treedt in dienst bij de Arnhemse bi-leverancier. Hij leidt ook de doorontwikkeling van andere projecten uit die open source-gemeenschap, zoals query engine MetaModel, analysetool AnalyzerBeans en BIRT Report Portlet voor het bekijken van rapportages.

'Eobjects is op dit moment een gemeenschap van enkele tientallen ontwikkelaars die per software release enkele duizenden downloads hebben opgeleverd', vertelt marketingdirecteur Vincent van Hunnik van Human Inference. Hij verwacht dat de productverbetering en opeenvolging van releases onder de vleugels van Human Inference wordt versneld.

25-jarig bestaan

Het 25-jarige Human Inference levert software voor verbetering van datakwaliteit. De programmatuur is gebaseerd op natuurlijke taalverwerking en toegesneden op grote databases. Het bedrijf heeft 250 klanten, waaronder Aegon, ANWB, Achmea, Essent, ING, De Telegraaf en Wehkamp.

Het bedrijf heeft, naast de hoofdlocatie in Arnhem, vestigingen in België, Engeland, Duitsland en is vertegenwoordigd in Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Maleisië. Het bedrijf wordt geleid door Sabine Palinckx. Ze werkte eerder voor SAP en Business Objects en won in 2008 de Computable Award voor Ceo van het jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-14T16:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.