Nobel stapt in ECM met Document Group Europe

Handen schudden

De Naardense ict-dienstverlener Nobel start een bedrijfsdivisie voor documentbeheer. De dienstverlener brengt het bedrijf Document Group Europe, de overkoepelende organisatie achter documentdienstverleners Intellimens, Gedon en Grafinex, onder in een nieuwe divisie met de naam Nobel Document Group. Volgens de betrokken bedrijven gaat het niet over een overname maar is er sprake van een fusie.

Computable probeert met de directie van beide bedrijven in contact te komen om meer duidelijkheid te krijgen over de eigendomssituatie. Nobel meldt dat algemeen directeur van Document Group Europe Coert Tempelman en adjunct directeur Jan de Vries de Nobel Document Group gaan  leiden.

De nieuwe Nobel-divisie richt zich op printdienstverlening (managed print services) en het aanbod van oplossingen voor grafische- en documentproductie. Het onderdeel is partner van printerleverancier en documentdienstverlener Xerox. Daarnaast biedt het bedrijfsonderdeel oplossingen als elektronisch factureren, documentbeheer en outputmanagement.

Microsoft-partner

Nobel stelt door de nieuwe activiteiten te groeien naar ruim 325 medewerkers en een omzet van 70 miljoen euro op jaarbasis. Nobel heeft vestigingen in Naarden en Den Bosch. Document Group Europe heeft vestigingen in Groningen en Deventer.

De diensten van Nobel zijn ondergebracht in de bedrijfsdivisies. Ten eerste managed ict: dat behelst cloud computing, outsourcing, netwerken, communicatie en beveiliging. Ten tweede  business solutions dat bestaat uit zakelijke dienstverlening, logistiek, business intelligence en SaaS-concepten. Ten derde is er de Document Group divisie voor documentmanagement en -output. De dienstverlener werkt samen met partners als Microsoft, Exact, HP, Xerox en Cisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-04T11:43:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.