ECM-markt groeit minder hard dan voorspeld

groei cijfers vergrootglas grafiek

De omzet uit documentbeheer steeg in Nederland in 2010 met ongeveer 7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee is de Nederlandse ecm-markt goed voor ongeveer 375 miljoen euro. De omzetgroei is lager dan de 11 procent die de leveranciers aan het begin van 2010 hadden voorspeld. Dat blijkt uit onderzoek van Strategy Partners naar de enterprise content management-markt in Nederland.

Het onderzoek toont aan dat 71 procent van de bedrijven een absolute omzetgroei gerealiseerd heeft ten opzichte van 2010. 18 procent zag de omzet licht dalen. De overige 11 procent noteerde een omzetdaling van meer dan 10 procent.

Directeur van het onderzoeksbureau Hans Kaashoek: 'Deze resultaten zijn uiterst positief in vergelijking met bijvoorbeeld Groot-Brittannië. Daar zijn omzetdalingen van meer dan 25 procent tot zelfs 40 procent geen uitzondering.'

71 procent van de ondervraagde bedrijven rapporteert over heel 2010 een procentuele groei van de marges. Kaashoek wijst erop dat in Nederland verschillende bedrijven vroeg in 2010 en soms al in 2009 zijn begonnen met maatregelen om efficiënter te werken en te besparen op de kosten. Aan het begin van 2010 voorspelde 55 procent van de ondervraagde ecm-leveranciers een stijging van de omzet met meer dan 10 procent. Uiteindelijk behaalde 33 procent die voorspelde omzetstijging.

Groei marges 2011

Voor 2011 verwacht 53 procent van de ondervraagde bedrijven een omzetgroei van 10 procent of meer. Slechts 4 procent voorziet een lichte omzetdaling ten opzichte van 2010. Alle ondervraagde bedrijven verwachten voor 2011 een groei van de marges.

Strategy Partners onderzoekt periodiek de ecm-markt in Nederland. Het bureau ondervraagt internationale leveranciers van ecm-suites, lokale software en applicatieleveranciers, gespecialiseerde implementatiedienstverleners en generieke systeemintegrators en documentdienstverleners. Er werkten 35 bedrijven mee aan het onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-20T11:34:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.