Fernandes stroomlijnt financieel management

De Surinaamse frisdrankfabrikant Fernandes heeft als eerste overzeese klant van Smart Sharepoint Solutions gekozen voor Financial Suite. Fernandes gaat de software gebruiken voor het stroomlijnen van zijn periodieke planning- en beheerproces met onder andere de financiële rapportages, de budgetteringscyclus en het opstellen van prognoses.

De implementatie van Financial Suite bij Fernandes is inmiddels afgerond en de toepassing is in gebruik genomen. De implementatie bij Fernandes was voor Smart Sharepoint Solutions aanleiding een eigen agent aan te stellen in Suriname.

Weinig projectmatig

Smart Sharepoint Solutions is in 2009 opgericht door André Salomons die een toepassing bouwde op het Sharepoint-platform van Microsoft. Hij gebruikte Sharepoint al jaren en het viel hem op dat financiële afdelingen de periodeafsluitingen en andere rapportages en budgetrondes weinig projectmatig hebben ingericht.

Voor elke rapportage en voor elke planningscyclus moeten dezelfde documenten worden opgesteld en de daaraan gerelateerde taken worden routinematig ingepland. Toch ontbreekt het vaak aan structuur in het proces, zijn documenten vaak moeilijk terug te vinden en is het vaak een ramp om documenten te beheren. Het softwarepakket Financial Suite lost deze problemen op.

Fernandes Group

De Fernandes Group is een internationaal producent van voedingsmiddelen. Het bedrijf produceert naast de eigen frisdranken al sinds 1939 Coca Cola in Suriname en inmiddels ook al vele jaren Coca Cola Light, Sprite en Fanta. Hij is de enige limonadefabrikant ter wereld waarvan drankjes onder haar eigen merk, Fernandes softdrinks, door Coca Cola Enterprises Nederland in licentie worden gebotteld. Met een marktaandeel van 80 procent is Fernandes één van de bekendste merknamen in Suriname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-05T13:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.