VIR e-Care integreert zoektool Intersystems

VIR e-Care Solutions uit Arnhem heeft zijn zorgsysteem Ecaris verrijkt met de iKnow-technologie van de Amerikaanse softwareleverancier Intersystems. Dankzij deze zoektechnologie voor ongestructureerde data kunnen volgens de epd-leverancier artsen en behandelaars informatie uit medische dossiers gemakkelijker ontsluiten en sneller interpreteren.

Het 25 jaar oude VIR e-Care Solutions is ooit begonnen als ict-afdeling van de revalidatiesector. Het bedrijf ontwikkelde de afgelopen jaren applicaties voor een efficiënte planning, afsprakenregistratie, rapportage en dossiervoering. Met het modulair opgebouwde systeem Ecaris bedient het naast de revalidatiesector organisaties binnen de verpleging, verzorging en thuiszorg. De zorgautomatiseerder zegt voor de revalidatiesector het eerste sectorbrede epd (elektronisch patiëntendossier) in Nederland te ontwikkelen. Daarnaast levert het epd's voor sporters en topsporters.

Verbanden leggen

VIR e-Care Solutions zocht naar een instrument dat automatisch verbanden kan leggen in een omvangrijk medisch dossier door middel van analyses op de vrije tekstvelden. Uiteindelijk viel de keuze op iKnow van Intersystems. Deze technologie stelt artsen en behandelaars in staat sneller verbanden te leggen in de diverse onderdelen van een medisch dossier, met name die delen die in tekstvorm (dus ongestructureerd) zijn vastgelegd. Volgens Intersystems, bekend van de objectdatabase Caché, is VIR e-Care Solutions de eerste Nederlandse softwareleverancier in de zorgsector die deze technologie geheel integreert in het eigen aanbod.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-24T15:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.