'Terugloop in opdrachten werd Waxtrapp fataal'

Failliet

De terugloop in opdrachten werd cms-bouwer Waxtrapp fataal. Dit zegt Sjef Bartels die bij Cleber Advocaten in Amsterdam curator Jeroen Stal ondersteunt bij het faillissement van Waxtrapp. Volgens Bartels liep de fluctuerende business terug waardoor er liquiditeitsproblemen ontstonden. Hierdoor zijn in juli 2012 de elf medewerkers ontslagen. Na de overname door softwareontwikkelaar VDD IQware werden vijf mensen terug in dienst genomen.

De business van Waxtrapp was volgens Bartels gestoeld op drie hoofdactiviteiten: bouw en hosting, licensering en doorontwikkeling van software en als derde websiteontwikkeling. 'Waxtrapp ontwikkelde zeer interessante software, voor zover je dat als curator kan beoordelen', zegt Bartels. ‘Deze content manamagement software is vooral geschikt voor grote partijen. Waxtrapp wist die bedrijven echter niet goed te bereiken, maar dit wordt wel gerealiseerd onder de vlag van VDD IQware.'

Faillissement verzwegen

Op maandag 6 augustus 2012 werd bekend dat ecm-leverancier VDD IQware Waxtrapp had overgenomen. Waxtrapp zou te klein zijn om zelfstandig te kunnen blijven voortbestaan. Een oplettende lezer meldde echter dat op 10 juli 2012 datzelfde Waxtrapp failliet was verklaard door de rechtbank van Amsterdam. VDD IQware-directeur Sybrand Jongejans verzweeg dit voor Computable.

Volgens Sjef Bartels heeft VDD IQware Waxtrapp iets positiever in de media willen positioneren dan de situatie in werkelijkheid was. 'Ik ben vooral blij dat Waxtrapp in afgeslankte vorm verder kan en dat vijf mensen nog werk hebben. Onze rol als curator wordt nu beperkter. Wij inventariseren nog wie de schuldeisers zijn en hoeveel we kunnen uitkeren. Daarnaast gaan we nog onderzoek doen in de administratie van Waxtrapp, al hebben we geen aanleiding om te denken dat we daarin gekke dingen gaan vinden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-08T10:39:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.