'Datalawine dwingt bedrijven tot hybride IT'

Meer dan 60 procent van de bedrijven wil overstappen op een hybride databeveiligingsomgeving. Cloud-back-up en -opslag, die de basis vormen van hybride omgevingen, zien it-managers als een belangrijke manier om hun alsmaar groeiende datavolumes te beheren en te beheersen. Dit blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne, in opdracht van Seagate-dochter EVault. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 650 it-managers in bedrijven van honderd tot meer dan drieduizend werknemers in Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Van de respondenten spreekt 66 procent de verwachting uit dat de hoeveelheid clouddata tegen 2015 zal zijn gestegen. De respondenten in de Verenigde Staten kijken het meest positief aan tegen de opslag van data in de cloud. 85 procent van de Amerikaanse it-managers geeft aan het gebruik van cloudcapaciteit in de komende jaren te willen opvoeren. In Nederland ligt dit percentage op 50 procent.

Bij organisaties die al profiteren van een hybride databeveiligingsomgeving, geeft 74 procent aan dat ze voor hun databeheer de grotere flexibiliteit van een hybride omgeving nodig hebben. Flexibiliteit die steeds belangrijker wordt naarmate het datavolume toeneemt. Verbeterde databeveiliging is de reden waarom 66 procent van de respondenten hun oude back-up- en recovery-tools hebben verhuisd van een on-site naar een off-site databeveiligingsoplossing. 57 procent van alle it-managers in het onderzoek geeft de voorkeur aan een hybride oplossing, omdat hun snelgroeiende hoeveelheid bedrijfskritische data beveiligd moet zijn tegen natuurrampen en diefstal.

Byod

De groeiende problematiek van databeheer blijft drukken op de schouders van it-managers. Maar liefst 38 procent geeft toe zich zorgen te maken over het feit of data wel veilig wordt opgeslagen en of werk überhaupt wordt opgeslagen. Deze bezorgdheid is terecht. In 2011 gaf 31 procent van de organisaties toe in de twaalf maanden ervoor data te hebben verloren. In 2012 is dit percentage gegroeid naar 53 procent. Een groot deel van de ondervraagden geeft toe dat het tijd is om een bring your own device (byod)-beleid te ontwikkelen.

Bijna alle organisaties in dit onderzoek (96 procent) hebben medewerkers die hun eigen mobiele apparaat voor hun werk gebruiken. Slechts 28 procent van de organisaties heeft een disaster recovery-plan voor mobiele apparaten. Van de ondervraagde it-managers geeft 67 procent aan bezorgd te zijn over het opslaan en beveiligen van hun data op een mobiel apparaat, evenals het wissen van die data. Verder geeft 57 procent aan zorgen te hebben over eventuele juridische consequenties van de byod-trend.

Van de ondervraagde it-managers geeft 24 procent toe zelf data van hun mobiele apparaat verloren te hebben. Hetzelfde percentage erkent dat men de ceo van dit verlies niet in kennis heeft gesteld en dat men niet van alle bestanden een back-up maakt, vooral niet van die op mobiele apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-28T10:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.