‘Informatie-ontsluiting hot issue bij corporatie’

Vrouw notitieblok onderzoek vragenlijst

Het ontsluiten van informatie wordt door it-verantwoordelijken van woningcorporaties gezien als het belangrijkste vraagstuk op het gebied van it. Ook (keten)integratie, outsourcing en efficiënter werken worden door een grote groep genoemd als belangrijk topic. Thema’s als digitalisering, het nieuwe werken en tabletgebruik staan opvallend laag op het prioriteitenlijstje. Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Right, in opdracht van Info Support.

Ontsluiting van informatie wordt door 42 procent van de ondervraagden gezien als belangrijkste ontwikkeling binnen woningcorporaties. Een enterprise service bus-constructie wordt hierbij door de helft van de respondenten genoemd als de beste manier om applicaties en/of erp-systemen te koppelen.

Informatiemanagement wordt als belangrijkste thema op de voet gevolgd door (keten)integratie (33 procent). Outsourcing en efficiënter werken vormen voor 25 procent van de ondervraagden ook belangrijke thema’s. Slechts 8 procent noemt digitalisering, het nieuwe werken en tabletgebruik als belangrijkste thema. De onderwerpen beveiliging en bring your own device worden door geen van de respondenten als thema van belang genoemd.

Enterprise service bus

‘Uit deze onderzoeksgegevens blijkt dat informatiemanagement binnen woningcorporaties duidelijk de hoogste prioriteit heeft’, zegt Marco Hout, business development adviseur bij Info Support. ‘Het onderzoek laat ook zien dat volgens twee derde van de it-verantwoordelijken het onderwerp it gemiddeld vaker dan eens per maand op de agenda van het bestuur staat. Deze aandacht voor it sluit aan bij het feit dat woningcorporaties steeds verder professionaliseren en een steeds verdergaande samenwerking in de keten kennen. Het is zaak om al deze verschillende informatiestromen en -systemen zo overzichtelijk en toegankelijk mogelijk in te richten. Een enterprise service bus-oplossing zorgt hierbij voor een optimale ontsluiting van informatie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-09T11:32:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.