Privacy klant onzeker bij big data-project

78 procent van de Nederlandse organisaties twijfelt over de veiligheid van de privacy van hun klanten, wanneer zij starten met een big data-project waar ook klantgegevens bij worden gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek van Rackspace Nederland. Security en privacy blijken dan ook relevant te zijn voor organisaties wanneer er wordt nagedacht over big data-projecten.

25 procent van de ondervraagden heeft enige bedenkingen over de veiligheid  en beveiliging van verzamelde data en bijna 45 procent heeft hier zelfs zeer grote bedenkingen over. Daarnaast heeft 30 procent van de respondenten moeite met het overtuigen van de juiste stakeholders over de waarde van big data, terwijl hetzelfde percentage van hen hier weinig of geen moeite mee heeft.

De  voornaamste reden voor 65 procent van de Nederlandse organisaties om in 2015 echt aan de slag te gaan met big data-projecten is volgens het onderzoek om zakelijke groei te realiseren. Een groot deel van de ondervraagden (62 procent) is daarom ook van plan om binnen nu en een jaar actief aan de slag te gaan met een big data-project.

Onduidelijkheid over big data-technologie

Zij zijn dan ook bereid geld en energie in dergelijke projecten te steken, maar hoe de projecten er exact uit gaan zien en welke technologie daarvoor moet worden gebruikt, lijkt vooraf lang niet altijd duidelijk. Hadoop, de technologie die al enkele jaren de standaard is voor big data-analyses, is bijvoorbeeld onbekend bij meer dan 33 procent van de ondervraagden. Volgens Rackspace Nederland betekent dit dat de markt voor big data-projecten nog redelijk onvolwassen is. Ook kan dit volgens hen betekenen dat veel organisatie juist focussen op datgene wat zij uit het project willen halen, in plaats van dat zij de technologie leidend laten zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb al eens eerder iets gezegd over big data. Ca 45% van die big data is door allerlei invloeden volkomen ongeschikt mee te nemen in allerlei onderzoekjes of statistieken. De redenen zijn knap eenvoudig.

Mensen die dien willen dat zij persoonlijk betrokken worden. Adresvervalsing, identiteitfraude, niet willen meewerken aan onderzoekjes, het geven van verkeerde reacties of antwoorden of, zoals bij mij, gewoon de cookies ne historie bij afsluiten van de browser weggooien.

Oh ja, dan kan men natuurlijk iets met het statische IP adres maar laten we wel zijn. Als er tot tien mensen gebruik maken van hetzelfde IP adres dan.....??? Juist dan word de gegenereerde big data ook uiterst onbetrouwbaar.

Dan heb ik het nu alleen maar over de consumerkant van het verhaal.

Tja, een onderzoek onder 78 IT beslisser die de door Rackspace georganiseerde Innovation Day bezochten. Hopeloos onderzoek en dito uitkomsten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-23T16:47:00.000Z Birgit Bunt