Printerleverancier breidt personeelsbestand 10 procent uit

Epson steekt 50 miljoen in Europees groeiplan

Groei

Printerleverancier Epson investeert de komende twee jaar zo'n vijftig miljoen euro in zijn Europese organisatie. De eigen infrastructuur en ict-middelen worden aangepakt, het personeelsbestand moet met ongeveer met 10 procent groeien en er komen nieuwe kantoren bij. Het bedrijf richt zich de komende vijf tot tien jaar op de transitie van laserprinters naar inkjetsystemen binnen de zakelijke markt.

De leverancier ziet de vraag naar zakelijke toepassingen van snelle en energie-efficiënte inkjetprinters groeien en verwacht de komende jaren vooral zijn slag te slaan onder grote organisaties in de detailhandel, zorg, het onderwijs en bij overheden. Daarbij focust het bedrijf zich minder op consumenten en meer op zakelijk gebruik.

Epson licht toe dat de groeistrategie in eerste instantie gericht is op Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Er komen vestigingen bij in Berlijn, Munchen, Lissabon en Madrid. Op termijn moet er ook geld voor groei in de Nederlandse organisatie vloeien.

Volgens Epson maken grootzakelijke klanten en het mkb de komende vijf jaar een overstap van laserprinters naar inkjetsystemen. Het bedrijf kwam in 2014 met een serie nieuwe inkjetsystemen op de markt waarmee het de Europese zakelijke markt wil veroveren.

'Groeimarkt voor inkjet'

Woordvoerder van Epson Europa, Bruno Rost, laat aan het FD weten: 'Hoewel de markt voor printers steeds verder afneemt, blijft de vraag naar dit type printers stijgen. Dat komt omdat ze tot 80 procent energiezuiniger zijn dan de huidige laserprinters en vaak veel sneller zijn.'

Hij ziet het vervangen van de laserprinters als een grote groeimarkt. 'De printermarkt in Europa heeft een omvang van 38 miljard euro. Daarvan bestaat 25 miljard uit laserprinters en is slechts 1,8 miljard uit inkjet. Die laserprinters zullen de komende jaren vervangen worden.' Epson wilde huidige Europese omzet van 1,5 miljard euro de komende jaren vergroten naar 2 miljard euro. 

Projectoren en wearables

Daarnaast wil het bedrijf sterk groeien in de markt voor projectors. Het wil zijn positie als één van 's werelds grootste fabrikant van projectoren verder uitbouwen. 'Ook krijgen producten voor roboticatoepassingen en wearables meer aandacht', laat een andere woordvoerder weten aan Computable.

Epson Europe

De Europese organisatie telt op dit moment zo'n 1700 medewerkers. Daar komen er op termijn dus ongeveer 170 bij. Het Europese hoofdkantoor van Epson is gevestigd in Amsterdam. Van daaruit worden de activiteiten in Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika aangestuurd.

Nederland is onderdeel van de Nordics Benelux sales- organisatie. Bij het Nederlandse kantoor werken veertien  mensen in sales en accountmanagersfuncties. Epson is onderdeel van het in Japanse moederconcern Seiko Epson Corporation.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-15T11:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.