Eindhoven koppelt zaakafhandeling aan DMS

Dit artikel delen:

Centric en One Fox hebben bij de gemeente Eindhoven een koppeling gerealiseerd tussen de Centric-oplossing voor zaakgericht werken en het OpenText-documentmanagementsysteem eDocs. Aanleiding is de introductie van de landelijke uitwisselingstandaard 'Zaak-document-services' van het Kennisinstituut Nederlandse Gemeenten (King). Het kennisinstituut ondersteunt gemeenten bij hun vorderingen op het vlak van e-dienstverlening.

King heeft de ‘Zaak-document-services’ ontwikkeld als aanscherping op de berichtenstandaarden Stuf-ZKN en CMIS voor het uitwisselen van berichten over zaken en documenten tussen ict-applicaties. Dit instrument beschrijft hoe deze standaarden toegepast moeten worden voor veertien specifieke en veelvoorkomende gebeurtenissen binnen het zaakgericht werken.

De gemeente Eindhoven wil de ‘Zaak-document-services’ van King toepassen. Daarvoor was een koppeling nodig tussen Key2Zaken, het zaaksysteem van Centric waarmee zij al jaren werkt voor het afhandelen van elektronische aanvragen, en het documentmanagementsysteem (dms) eDocs. Implementator hiervan is One Fox uit Utrecht.

Koppelingen

Beide it-bedrijven hebben de koppeling tussen beide applicaties inmiddels gerealiseerd. De aansluiting tussen het zaaksysteem en het dms is een belangrijke voorwaarde voor Eindhoven om gemeentebreed zaakgericht te werken. De gemeente volgt daarmee 'best practices' zoals ‘eenmalige opslag, meervoudig gebruik’ en voldoet aan de normen in de Archiefwet.

De volgende stap van de gemeente Eindhoven is de aansluiting van vergunningenapplicatie Key2Vergunningen op het zaaksysteem en eDocs. Daarmee wordt ook het volledige vergunningenproces zaakgericht, van de aanvraag tot en met het toezicht en de handhaving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-08T09:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.