Informatica verhuist kantoor naar Amsterdam

Verhuizing

Data-integratiespecialist Informatica verhuist zijn Nederlandse kantoor van Nieuwegein naar Amsterdam. De Nederlandse vestiging was ook het hoofdkantoor in de emea-regio, vanwege een financiële structuur wordt een vestiging in het Ierse Dublin nu het officiële hoofdkantoor van Informatica. De verhuizingen moeten al in maart 2016 gaan plaatsvinden.

Het personeel werd drie maanden geleden over de verhuizingen ingelicht. Informatica wilde graag naar Amsterdam verhuizen om vertegenwoordigd te zijn in de Nederlandse hoofdstad. De verhuizing is geen gevolg van de overname door een groep investeerders laat een woordvoerder van Informatica weten, maar puur een adreswijziging.

April 2015 werd Informatica overgenomen door een joint venture die in handen is van de Engelse investeringsmaatschappij Permira en de Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB). Het bedrijf was genoteerd aan de beurs Nasdaq, maar is dat inmiddels niet meer. Door van de beurs te gaan en het bedrijf in handen te leggen van een aantal kapitaalverschaffers wilden de directieleden en toezichthouders van Informatica dat het bedrijf sneller kon transformeren naar een bedrijf dat zich vooral toelegt op software voor cloudintegratie, data-integratie bij big data-projecten, databeveiliging en oplossingen voor master data management. Ook wil Informatica op bredere schaal clouddiensten en datadiensten op abonnementsbasis gaan aanbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-17T13:38:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.