Gooise Woningcorporaties live met Kovra

Dit artikel delen:

Als eerste heeft Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken de Kovra-standaard, de standaard op het gebied van elektronische uitwisseling tussen woningcorporaties en leveranciers, in productie genomen. Bij de pilot waren naast Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken, ict-partner NCCW en de leverancier van de corporatie, Coen Hagedoorn Bouwgroep met zijn ict-partner Herke ICT nauw betrokken. Behalve bovenstaande pilot zijn op dit moment nog vier pilotteams actief.

Kovra is een initiatief van Vera, Ketenstandaard Bouw en Installatie en Kovon om ketenprocessen te digitaliseren en standaardiseren. Door gebruik te maken van Kovra wordt de uitwisseling van gegevens tussen het systeem van de corporatie en die van haar leveranciers gestandaardiseerd en sterk vereenvoudigd. De Kovra-standaard maakt het mogelijk om opdrachten digitaal te verstrekken, informatie over de voortgang uit te wisselen en de financiële en technische afhandeling volledig geautomatiseerd te laten verlopen. Informatieverwerking is hierdoor goedkoper, sneller en betrouwbaarder.

Zowel de corporatie als de leverancier is hierbij gebaat. De Kovra-standaard levert directe en indirecte kostenbesparingen op voor corporaties en leveranciers. Nog een voordeel van standaardisatie is dat deze breder ingezet kan worden door meerdere leveranciers en door meerdere corporaties. De digitale opdrachtverstrekking is nu in gebruik genomen door Het Gooi en Omstreken en Coen Hagedoorn Bouwgroep. De twee andere berichten worden naar verwachting in juni opgeleverd. Zodra alle pilots zijn afgerond wordt de Kovra-berichtenset definitief.

‘Door de ketensamenwerking met de aannemer, waarbij we dankzij de koppeling gezamenlijk de administratie doen, is het gehele proces van opdracht tot factuur voor ons inzichtelijk’, zegt Michel Spaargaren, coördinator informatisering en automatisering bij Het Gooi en Omstreken. ‘De dienstverlening aan onze huurder verbetert terwijl de kosten afnemen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-29T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.