ABN Amro vervangt relationele database

Bank kiest voor NoSQL-specialist MarkLogic

ABN Amro gebruikt een nieuwe database-omgeving om zijn transactiegegevens te verwerken en te analyseren. Het gaat om een database van NoSQL-database-aanbieder MarkLogic. De bank gebruikt die omgeving om grote hoeveelheden ongestructureerde en gestructureerde gegevens over transacties in één centrale operationele transactie-datastore onder te brengen. Het gaat om de zogenoemde Trade Store van de bank.

Volgens de leverancier kan met de nieuwe database-omgeving beter worden voldaan aan wet en regelgeving. 'Deze database is in staat is om zowel gestructureerde als ongestructureerde data te verwerken.' De leverancier: 'ABN Amro had behoefte aan een database die een volledig geïntegreerd, geconsolideerd overzicht van data biedt, om te voorzien in een enkele bron van waarheid voor rapportagedoeleinden. Daarnaast moest deze ook waarschuwingen geven als gedrag buiten de normale parameters zou vallen.'

De leverancier wil niet kwijt welke database precies vervangen wordt. Het laat aan Computable alleen weten dat het om de relationele database van een grote speler gaat. ABN AMRO werkt onder andere met databasesystemen van IBM en Oracle. Met de nieuwe toepassing van MarkLogic moet een consistent, transparant archief van elk order- en transactie-event ontstaan. Bovendien voldoet de bank aan aan in- en externe rapportagevereisten. De aanbieder: 'De bitemporale mogelijkheden van MarkLogic zullen ABN Amro in staat stellen de risico’s te verminderen door middel van ‘tech-tijdreizen’, ofwel timestamping en het terugspoelen van transacties', aldus de levererancier. 

Jaap Boersma, principal architect voor de divisie Capital Markets Solutions van ABN Amro: 'We moeten snel kunnen reageren op veranderende regelgeving. We kozen voor MarkLogic omdat transactiedata lastig flexibel te beheren zijn in databases. De functionele breedte van MarkLogic's multi-model database en de bijbehorende functies, waaronder security en de acid-regels voor transacties, boden hiervoor een goede oplossing.' (acid is een viertal regels waar veel databases aan voldoen. Atomair (ondeelbaar), consistent, geïsoleerd, duurzaam. Red.)

Regelgeving

De leverancier: 'Banken moeten door wijzigingen in wet- en regelgeving in staat zijn om transacties te reconstrueren en data lineage te herleiden. Door de Trade Store te bouwen op de MarkLogic-database, kan ABN Amro gemakkelijker voldoen aan bestaande en toekomstige financiële regelgeving, aangezien de vereiste gegevens op één plek te vinden zijn. Dit maakt het bieden van een uniforme en consistente weergave van orders en transacties mogelijk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-08T10:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.