Wolters Kluwer onderzoekt afstoting Corsearch

Dit artikel delen:
verbranden

Informatieconcern Wolters Kluwer onderzoekt de mogelijkheden om het onderdeel Corsearch af te stoten. Dit onderdeel levert diensten op het vlak van het beschermen van merknamen en valt onder de divisie Governance, Risk & Compliance. Corsearch draaide in 2016 een omzet van zo'n vijftig miljoen euro.

Hoewel het bedrijf goed draait en profiteert van de vraag naar online-merkbescherming wordt het niet meer als kernactiviteit van de divisie gezien. Wolters Kluwer Governance, Risk & Compliance wil zich concentreren op de activiteiten op het gebied van compliance & risicobeheeroplossingen voor multinationals, financiële dienstverleners en advocatenkantoren.

Wolters Kluwer heeft het bureau Evercore aangetrokken om de strategische alternatieven voor Corsearch te bepalen. Het bedrijf geeft daarbij dat het niet zeker is dat deze verkenning tot een transactie leidt.

Afstoten

In 2013 investeerder Wolters Kluwer nog in deze specifieke tak van juridische dienstverlening middels de overnames van het Amerikaanse Citizenhawk (software en diensten op het gebied van merkenrechtbescherming op internet) en Avantiq, een Luxemburgs bedrijf dat internationaal onderzoek doet naar handelsmerken en domein- en bedrijfsnamen.

Twee weken geleden kondigde Wolters Kluwer al aan zijn Transport Services-tak te willen verkopen. Ook dit onderdeel maakt deel uit van de divisie Governance, Risk & Compliance-divisie. En ook deze voorgenomen afstoting is opvallend omdat Wolters Kluwer in 2011 nog een overname in België deed om zijn positie op deze markt te versterken.

Jaaromzet

Wolters Kluwer levert wereldwijd professionele informatie en software aan fiscalisten, accountants, juristen, verzekeraars en zorgverleners. In 2016 realiseerde het concern een omzet van 4,3 miljard euro (2015: 4,2 miljard). De nettowinst steeg van 583 miljoen naar 618 miljoen euro. Het bedrijf telt negentienduizend medewerkers en is wereldwijd in veertig landen actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-24T18:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.