Amsterdam, Eneco en KNVB doen mee aan dataweek

Analytics

De bedrijven SAS Nederland en GoDataDriven organiseren van 6 tot 9 juni de eerste editie van de Dutch Data Science Week. Daarin worden data-professionals uitgedaagd om verschillende vraagstukken op te lossen met behulp van data en analytics. Deelnemers zijn de gemeente Amsterdam, energieleverancier Eneco en de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB).

Op 6 juni staat een vraagstuk van Eneco-onderdeel Luminext op het programma. Dat bedrijf beschikt over de data van tien procent van de straatverlichting in Nederland. Op dit moment wordt het onderhoud aan die verlichting volgens een schema uitgevoerd en op basis van de informatie van een surveillance-auto bepaald. Dat maakt het onderhoud inefficiënt en duur. Eneco stelt data-wetenschappers voor de uitdaging om een prototype te maken van een voorspellend algoritme waarmee het onderhoud efficiënter wordt. Het evenement vindt plaats op het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam.

7 en 8 juni staan in het teken van challenges rondom Toon. Die slimme thermostaat van energieleverancier Eneco wordt in ruim 300.000 huishoudens gebruikt. Om nieuwe inzichten te krijgen, werkt Eneco met 2.500 klanten in een lab waar het experimenten doet. Hiervoor is de verbruiksdata van een jaar verzameld. Het bedrijf wil weten wat dataprofessionals zouden doen met deze data om de energietransitie te versnellen. De challenge vindt plaats op het hoofdkantoor van GoDataDriven in Amsterdam.

Met het Women’s EURO 2017 toernooi in het vooruitzicht richt de datachallenge van de KNVB zich op het damesvoetbal. De KNVB vraagt de deelnemers om meer inzicht te geven in de omvang, de ontwikkelingen en impact van het meiden- en vrouwenvoetbal en ten opzichte van het Nederlandse voetbal in zijn geheel. Daarnaast wil men een doorkijk naar de toekomst hoe dit zich verder zal ontwikkelen. Het vindt 7 juni plaats op de KNVB-campus in Zeist.

Dutch Data Science Week

De gemeente Amsterdam wil ingaan op de vraag hoe data kan helpen de stad leefbaar te houden. 'Het wordt elke dag drukker in Amsterdam. In 2015 bezochten bijna 140 miljoen mensen de hoofdstad. Dit levert verschillende uitdagingen op voor de gemeente op het gebied van verkeer en wonen. De Gemeente Amsterdam wil hier meer grip op krijgen door het gebruik van data.
Opdracht aan de deelnemers van de datachallenge is om met behulp van modellen de drukte beter te voorspellen en de negatieve effecten van de drukte te helpen verminderen, aldus de organisatie. De gemeente Amsterdam heeft opendata beschikbaar via data.amsterdam.nl, maar moedigt deelnemers aan om tijdens het evenement op 7 juni ook andere (open)databronnen te gebruiken.

Inschrijven voor de challenges kan via http://www.dutchdatascienceweek.nl/

De Dutch Data Science Week is een initiatief van SAS Nederland en GoDataDriven en bedoeld voor zowel ondernemers als data-scientists. In vier dagen vinden op verschillende locaties activiteiten plaats die gericht zijn op het delen van kennis.

Naast trainingen en bijeenkomsten kunnen data-wetenschappers ook deelnemen aan challenges. Ook vindt er een carrièremarkt plaats waar (toekomstige) data-wetenschappers en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten. Verder worden er netwerkbijeenkomsten en evenementen georganiseerd. De week wordt afgesloten met het SAS Forum, de jaarlijkse analytics-conferentie van SAS Nederland. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-25T08:20:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.