Data-analyse moet amateurvoetbal ‘spannender’ maken

KNVB en Scisports zetten eQuality Index op

Om de competities in het amateurvoetbal beter, gelijkwaardiger en spannender te maken, zetten de KNVB en voetbaldatabedrijf Scisports de eQuality Index op. Hierin zijn data uit digitale wedstrijdformulieren vanuit de Wedstrijdzaken-app vertaalt naar een index. De index vormt vervolgens de leidraad voor de volgende competitie-indeling voor amateurvoetbalteams.

Om tot een eerste versie van de door Scisports ontwikkelde eQuality Index te komen, zullen de data van het lopende en volgende seizoen worden verzameld. Het doel is om de index vanaf seizoen 2020/2021 in te zetten bij de indelingen van alle competities in het amateurvoetbal. Naast de data uit de index wegen ook competitievoorkeuren van clubs en reisafstanden mee bij de indeling.

Spelplezier

De KNVB en Scisports geloven dat er door het gebruik van data-inzichten betere en meer gelijkwaardiger competities zijn op te zetten. Basis voor de stap is een onderzoek van de KNVB, met als conclusie dat gelijkwaardige competities een belangrijk aspect vormen voor het spelplezier van de 1,2 miljoen leden.

Bovendien is een efficiëntieslag te maken bij het indelen van teams en competities, omdat het de vrijwilligers die nu helpen met de indeling veel tijd bespaart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-12T15:36:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.