Ordina implementeert data-platform MarkLogic

V.l.n.r. staand: Marco Brattinga, principal consultant bij Ordina; Jurriaan Krielaart, territory director Noord-Europa bij MarkLogic; Ton Mulleneers, head of delivery bij Ordina en Gerard Kuys, senior architect bij Ordina. Vooraan links Olivier Rijbroek, alliances director Noord Europa en Nicolle van den Heiligenberg, business unit manager bij Ordina.

Ict-dienstverlener Ordina gaat het data-integratieplatform van MarkLogic bij zijn klanten implementeren. Het gaat om de Data Hub-oplossing op basis van de zogenaamde enterprise multi-model database, waarmee alle gegevens binnen een organisatie op een gebruiksvriendelijke manier geïntegreerd en doorzoekbaar worden.

Als onderdeel van de samenwerking zijn er dertig Ordina-consultants, architecten en developers getraind en gespecialiseerd in het gebruik van de MarkLogic-technologie. Daarnaast wordt MarkLogic een standaard-onderdeel van de interne trainingsprogramma’s voor startende Ordina-consultants.

Combi van data

‘Deze technologie past naadloos in onze dienstverlening’, zegt Ton Mulleneers, head of delivery bij Ordina. ‘Wij helpen organisaties informatie beter vindbaar, deelbaar en relevanter maken. MarkLogic biedt hiervoor mogelijkheden, zowel vanuit de cloud als on-premises. Denk daarbij aan het combineren van gegevens of documenten met geo-, graph-, of metadata. Dit laatste is onderscheidend, hierdoor weet je waar je naar kijkt, het geeft de informatie echte betekenis.’

Nominatie Computable Awards 2019

De Data Hub-oplossing van MarkLogic is een cloudgebaseerde dienst. Deze service is naar eigen zeggen de snelste en kosten-effectiefste manier om bedrijfskritische gegevens te integreren, op te slaan, te harmoniseren, analyseren en beveiligen. Dankzij de nieuwe service wordt de Data Hub-technologie van MarkLogic toegankelijker door de kosten en operationele last voor het integreren van grote hoeveelheden gegevens te verlagen. Dit is één van de redenen voor de jury van de Computable Awards 2019 om MarkLogic te nomineren als Softwareleverancier van het Jaar.

Andere genomineerden in deze categorie zijn Afas Software, Atlassian, EntrD Privacy Solutions, MarkLogic, Mendix, OutSystems, Qlik, Tableau Software, Thinkwise en Unit4. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 29 oktober.

Volgende week donderdag, 4 juli 2019, start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2019. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-28T10:49:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.