ECT deelt containerinfo via iShare-netwerk

Haven van Rotterdam containerschip

De Rotterdamse uitbater van containerterminals ECT treedt toe tot iShare, een platform voor het beveiligd delen van informatie in de logistieke sector. Dit maakt het voor ECT makkelijk om namens hun klanten de juiste persoon te informeren over de afhandeling van containers.

Als uitbater van twee grote containerterminals in de Rotterdamse haven krijgt Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) regelmatig het verzoek om belanghebbenden te informeren over de status van containers. Deze informatie wordt alleen verstrekt als vaststaat dat deze enkel bij de juiste persoon van het juiste bedrijf terechtkomt. Via het iShare-netwerk is dit mogelijk.

iShare is een afsprakenstelsel tussen logistieke partners. Deelnemende partijen gebruiken de identiteiten van Secure Logistics, aanbieder van het identity-managementsysteem XS-ID. Iedereen die in het bezit is van een identiteit via dit systeem, kan veilig inloggen bij andere deelnemers van iShare. Op deze wijze kunnen organisaties vertrouwelijke informatie delen met partijen waarmee zij geen directe commerciële relatie of historie hebben.

Single sign-on

ECT werkt al langer samen met Secure Logistics, maar vanaf nu dus als actief deelnemer in iShare. De uitbater van containerterminals gebruikt iShare ook als single sign-on op zijn app. ‘Deze eerste toepassing helpt alle gebruikers modern samen te werken en legt het fundament voor veel meer geavanceerde toepassingen’, aldus directeur Gerard van der Hoeven van Stichting iShare.

Topsector Logistiek introduceerde iShare in 2018 als afsprakenstelsel voor het betrouwbaar delen van logistieke data. Onder de deelnemers bevinden zich 4Shipping, Kloosterboer, Portbase, Rijkswaterstaat, Yellowstar Solutions en het Belgische Globis Software. Om iShare te gebruiken, moeten de deelnemers wel aanpassingen doen aan hun eigen software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-01T10:17:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.