Itzos en Intersystems-tak Itvisors fuseren

It-dienstverlener Itzos is gefuseerd met de Intersystems-tak van branchegenoot Itvisors. Het fusiebedrijf biedt op basis van het technologieplatform van de Amerikaanse dataspecialist Intersystems oplossingen aan voor de zorgsector, gemeentes, industrie en transport. Het nieuwe bedrijf blijft Itzos heten en houdt kantoor in de vestiging van Itvisors in Vianen.

Itzos is in 2017 opgericht en gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van it-systemen binnen de zorgsector. Zo richtte het bedrijf op basis van het Information Exchange-platform van Intersystems een data- en integratielaag in bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Zo'n laag is nodig om op een veilige en moderne manier zorgdata uit te wisselen, bijvoorbeeld via een patiëntenportaal of een persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo).

Itvisors gebruikt eveneens Intersystems-technologie om snel data snel te kunnen verwerken, met name bij berichtenuitwisseling in de zorg. Maar ook om productiedata te ontsluiten in een logistieke of industriële omgeving, zoals sensor- en plc-data. Itvisors ondersteunt onder andere (regionale) gezondheidsorganisaties met het bouwen van communicatieplatforms op basis van Intersystems' Iris for Health, om aan te sluiten op pgo's. 

Het bedrijf, dat ook nog een SAP- en een Mendix-tak heeft, voegt nu zijn Intersystems-activiteit samen met Itzos. De bv's van beide bedrijven - Itvisors en Itzos - nemen elk een belang van vijftig procent in het 'nieuwe Itzos', waar zo'n vijfentwintig mensen werken.

Dynamiek

Met de samenbundeling ontstaat in Nederland de grootste Intersystems-partner in elk geval de zorgsector, stelt Mark van Dijk, directeur Itzos. 'Intersystems is in Nederland vooral een verkoopkantoor. Wil je als partner meer doen dan alleen stukjes software van Intersystems aanschaffen en aanbouwen voor een klant dan heb je schaal nodig. Die hebben we nu door de fusie. Onze ambitie is om volwaardige oplossingen te bouwen en beheren en in bepaalde sectoren daarvoor duidelijke lijnen uit te zetten.'

Van Dijk verwacht veel vraag in de zorgsector. 'Programma’s zoals Medmij, Vipp en Inzicht leiden er toe dat alle disciplines binnen de zorgsector nu meer dan ooit doordrongen zijn van de noodzaak tot samenwerken en het adequaat delen van informatie met elkaar en met hun patiënten/cliënten.' Daarnaast is Itvisors actief binnen de industrie, het vervoer én de gemeentes waar het zicht richt op gegevensuitwisseling en samenwerkt met partner Daadkracht uit Nijmegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-08T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.