Integratie-expert Enable U lijft concurrent JNet in

De Delftse it-onderneming JNet komt in handen van Enable U uit Amsterdam. Beide bedrijven leveren software voor de integratie van uiteenlopende it-systemen. Ze zijn actief in de publieke sector, onderwijs, zorg, energie, telecom en de financiële sector.

Enable U levert webgebaseerde integratiesoftware om systemen aan elkaar te koppelen zodat documenten en gegevens veilig zijn uit te wisselen. Het bedrijf is in 2005 opgezet door Kees Neven en Frank Arts. Een van de markten waarop de onderneming zich richt, is de lokale overheid. In deze markt is ook JNet geen onbekende integratiespecialist. Beide bedrijven bieden toepassingen die gemeenten en overheden helpen bij onderlinge data-uitwisseling.

Visie

De twee ondernemingen hebben de visie om integratievraagstukken te standaardiseren in aanpak, architectuur en levering. Hierdoor worden oplossingen schaalbaar en zijn ze sneller, goedkoper en veiliger te realiseren. De overname moet de dienstverlening efficiënter maken en het gecombineerde bedrijf klaarstomen voor internationale expansie.

De overname van JNet door Enable U is grotendeels mogelijk gemaakt door een investering van Vortex Capital Partners, sinds vorig jaar eigenaar van Enable U. Het Amsterdamse bedrijf heeft ook klanten in andere sectoren, zoals Vodafone, Achmea, Saxion Hogeschool en Dela.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-27T12:06:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.