OpenText koopt Micro Focus voor 6 miljard dollar

OpenText, de Canadese aanbieder van enterprise information management (eim)-producten, legt zes miljard dollar neer voor de Britse leverancier van software voor data-analyse Micro Focus. Het is de zevende en duurste overname door OpenText sinds 2018.

Met de overname beoogt OpenText zijn productportfolio verder uit te breiden. Het bedrijf had daartoe al eerder enkele ondernemingen overgenomen, maar qua formaat en overnameprijs spant Micro Focus de kroon. De betaalde zes miljard is volgens nieuwsdienst Bloomberg ongeveer de helft van de beurswaarde van OpenText. De toevoeging van producten en de uitbreiding van de markt zouden dit echter verantwoorden.

OpenText levert software om gestructureerde en ongestructureerde data te beheren en verwerken. Dit heeft vooral meerwaarde voor organisaties die grote hoeveelheden data verwerken en moeten voldoen aan strikte regels voor beheer en opslag van gegevens. De leverancier heeft een vestiging in Amstelveen en Hoofddorp.

Duurste overname

Micro Focus levert allerlei zakelijke software met functionaliteiten voor data-analyse. Klanten zetten de software onder meer in voor cybersecurity, operationeel it-beheer en communicatie. Het bedrijf heeft duizenden klanten, waaronder Achmea, Air France KLM, Rabobank, Essent, Rijksuniversiteit Groningen en KU Leuven. Toch dalen omzet en winst sinds 2018.

Micro Focus is de zevende en duurste overname van OpenText sinds 2018. In dat jaar nam het de bedrijven HighTail en Liaison Techologies over. In 2019 betaalden de Canadezen 75 miljoen dollar voor Catalyst Repository Systems, een leverancier van ediscovery-oplossingen voor bedrijfsjuridische afdelingen en kantoren, en een half miljard dollar voor backup-specialist Carbonite. Een jaar later werd informatieverwerker Xmedius voor 75 miljoen dollar toegevoegd en eind 2021 volgde email-versleutelaar Zix voor 860 miljoen dollar.

Het hoofdkantoor van Micro Focus is gevestigd nabij Londen. Daarnaast beschikt het over vestigingen in Amstelveen en Brussel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-26T16:52:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.