Nieuwe oplossing bescherming rechten digitale media

Het door de Europese Commissie opgerichte consortium Tiramisu presenteert tijdens de International Broadcasting Convention (IBC) een oplossing om de rechten van de makers van digitale media te beschermen.

Het consortium is de afgelopen twee jaar bezig geweest om een oplossing te bedenken om digitale media te versturen en te gebruiken zonder de rechten van de maker of de privacy van de gebruiker te schenden. Tiramisu laat tijdens de conventie een demo van deze oplossing zien.

“Anders dan het verspreiden van de content tegen te gaan, beschermt deze Digital Right Management-oplossing content door het gebruik van scrambling en license management”, zegt Yael Lapid van Optibase’s AVP Technologies.

Tiramisu wordt gecoördineerd door Optibase. Deelnemers aan het consortium zijn Nagravision, Fraunhofer IIS, Industrial Technology Research Institute (ITRI), Imperial College Londen, Ecole Nat. Sup. Des Telecommunications, University of Ljubljanan, twee grote telecommunicatiebedrijven en de consulantcy firma ARTTIC Israel.

Het IBC-event wordt van 8 tot en met 13 september gehouden in de RAI in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-14T08:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.