Computable is partner van podcast De Dataloog

Ict-vaktitel Computable is een samenwerking aangegaan met de makers van de podcast De Dataloog. Elke vier weken schuift er iemand van Computable aan om het heetste datanieuws over cloud computing, security en innovatie wereldkundig te maken. In de eerste podcast, vandaag online verschenen, is het Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman die met opvallend nieuws vanaf de eigen website komt.

De Dataloog is een podcast waarin een dialoog plaatsvindt over big data, data science, machine learning en de datagedreven transformatie. De Dataloog brengt data scientists, consultants, technologiebedrijven en onderzoekers bij elkaar. De uitzendingen bevatten rondetafelgesprekken, diepte-interviews, toekomstverkenningen, minicolleges over machine learning en verhalen van ervaringsdeskundigen.

Jurjen Helmus van de Universiteit van Amsterdam is oprichter en host van de podcast en wordt iedere uitzending bijgestaan door Lex Knappe van Ortec Finance Data Analytics of Walter van der Scheer van GoDataDriven.

Podcast De Dataloog

De eerste uitzending van De Dataloog in samenwerking met Computable is vanochtend live gegaan. Aan bod komen onderwerpen als Amsterdam als populairste datacenterlocatie van Europa, Cubonacci dat is toegetreden tot het Nvidia Inception Program, de deelname van de Nederlandse online-sector aan een Europese data-infrastructuur, hoe deep learning  geavanceerde wiskundesommen kan oplossen, dat een kwart van de Europese datalekmeldingen uit Nederland komt, de Microsoft-database die 250 miljoen bestanden lekte, een blockchain-discussie op de website van Computable en een agenda met drie interessante data-events in februari 2020.

De Dataloog is via verschillende platformen te beluisteren, maar ook onderaan dit artikel. Lees ook het artikel ‘Zonder datacenters zij we nergens’.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-29T08:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.