Crash zorgt voor drukke week bij team Imagine Cup

Het Nederlandse team dat meedoet aan de wereldwijde programmeerwedstrijd Imagine Cup van Microsoft is druk bezig met de voorbereidingen voor de finale. Dat gaat helaas niet zonder slag of stoot.

De Imagine Cup, een wereldwijde programmeerwedstrijd onder technologiestudenten, wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Er doet nu voor het eerste een Nederlands team mee aan de wereldwijde finale. Het Twente Universiteitsteam won de Nederlandse voorronde. Het team, bestaande uit de broers Rolf en Matthias Huisman en Sebastian Schimmel, ontwikkelde de ‘Health Desk’. Dit is een ‘intelligent’ systeem dat er onder meer voor zorgt dat de medische sector minder wordt belast. Dat doet het systeem door schifting aan te brengen tussen serieuze en minder dringende calls van patiënten.

Pech
Een ongeluk komt nooit alleen, luidt een bekend spreekwoord. Dat geldt zeker voor Rolf Huisman. Drie weken geleden ging de harde schijf van de moeder van Rolf kapot. Op de server in huize Huisman werd de reservekopie van de schijf van Rolfs moeder over de bestaande back-up opgeslagen. “Dat is niet zo erg, maar dat moet niet te lang duren”, zegt Rolf. De pech was echter dat in dezelfde periode twee van de drie harde schijven in het werkstation met harde schijven in een raid 5-opstelling van Rolf kapot gingen. Rolf: “Eén schijf kan gewoon uitvallen, maar als twee schijven uitvallen dan ben je de informatie kwijt. De kans dat twee harde schijven op hetzelfde moment kapot gaan is heel klein, maar dat is dus wat helaas gebeurde”. En omdat de back-up overschreven was, had Rolf geen reservekopie van de bestanden van de Imagine Cup. “Vooral waar die bestanden stonden, was een dikke kras”, zegt Rolf.

Uithuilen
Inmiddels hebben de jongens bijna alles kunnen terughalen, maar vooral van het spreekgedeelte en de introductievideo is niet alles gered. Rolf: “Het is uithuilen en weer overnieuw beginnen”. Hij is daarom druk bezig om het spreekgedeelte opnieuw te implementeren. Sebastiaan werkt de laatste weken hard aan het grafische design en de user interface. Hij praatte de afgelopen twee weken hoofdzakelijk met de bot om daar te fouten uit te halen. En Matthias probeert op technisch vlak nog de puntjes op de i te zetten.
Waar de komende twee weken ook nog aan gesleuteld wordt, is de presentatie. Het team is momenteel bezig met een introvideo, die in een paar minuten het maatschappelijke probleem moet laten zien. Over de presentatie zelf heeft Microsoft de jongens wat tips gegeven. “Ze wilden in eerste instantie iedereen een stukje laten vertellen. Rolf is een goede spreker. We hebben daarom aangegeven dat we het beter vonden als hij alleen het woord doet”, zegt academic releations manager Maarten-Jan Vermeulen. Aan de presentatietechnieken van het team hoeft weinig meer gesleuteld te worden. “Rolf is een vrij natuurlijke spreker. Hij geeft aan wat hij gaat doen en heeft interactie met de zaal. Aan die standaard skills gaan we niet sleutelen”, zegt Vermeulen. Rolf zelf moet nog een beetje wennen aan de manier van presenteren in India: “In Nederland doen ze niet zo schutterig over een grapje, maar in India ligt dat toch wat anders. Een snel grapje kan wel, maar de presentatie moet daar niet vol van staan”. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-28T15:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.