Novell laat open source Hula-project vallen

Dit artikel delen:

Novell laat zijn steun voor het open source-groupwareproduct Hula varen. De Linux-distributeur schrapt de medewerking van zijn fulltime ontwikkelaars aan deze open source-tegenhanger voor Microsoft Exchange.

Het terugtreden van Novells steun voor de ontwikkeling van Hula wordt toegelicht in een online-bericht op de mailinglijst van het ontwikkelteam. Hula-ontwikkelaar Peter Teichman van Novell meldt daar dat het bedrijf niet langer de middelen erin kan steken die het tot op heden aan dit project had besteed. De vooruitzichten voor de mail- en agendasoftware zijn niet rooskleurig genoeg, aldus Novell.

De Linux-distributeur is momenteel ‘omstreden’ doordat het een omvangrijke vredesovereenkomst met Microsoft heeft gesloten. Dit omvat samenwerking voor interoperabiliteit, maar ook wederzijdse patentafdekking. Volgens de Windows-producent betekent dit dat Linux patenten van Microsoft schendt, maar dat Novells SuSE-distributie nu gevrijwaard is van juridische vervolging. Op online-forums wordt nu gal gespuwd door critici die in het wegvallen van Novells steun voor Hula de hand van Microsoft zien.

Hula is in februari 2005 opgezet. Novell kondigde de oprichting aan en doneerde zo'n 200.000 regels code aan de open source-gemeenschap, wat de basis voor Hula vormde. Die code was afkomstig van Novells product NetMail.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-29T11:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.