Tweede ODF-conversietool dient zich aan

Sun Microsystems ontwikkelt een eigen tool voor het converteren van en naar ODF-bestanden (Open Document Format). Dit hulpmiddel is een plugin voor het marktdominante applicatiepakket Office van Microsoft.

De plugin is geschikt voor versie 2003 van Office. Ondersteuning voor andere versies komt op termijn. De tool converteert ODF van en naar het eigen, gesloten formaat van Office 2003. De ‘Microsoft-plugin' converteert ODF alleen van en naar het door Microsoft ontwikkelde OpenXML. Dat is met andere plugins ook te gebruiken door Office XP en Office 2003. Sun wil halverwege deze maand een testversie uitbrengen van zijn Staroffice 8 Conversion-hulpmiddel. De software moet in juni gereed zijn voor algemeen gebruik.

Terwijl de Belgische overheid zich al heeft uitgesproken vóór verplicht gebruik van ODF, kijkt de Nederlandse overheid de kat nog uit de boom. Her en der zijn er al wel initiatieven om over te gaan op een open bestandsformaat. Standaardisatieorganisatie ECMA (European Computer Manufacturers Association), waarvan Microsoft lid is, heeft aan OpenXML de titel ‘open standaard' toegekend. Microsoft heeft het bestandsformaat met ECMA-zegen nu ook ingediend voor versnelde goedkeuring door de ISO (International Standards Organization), die ODF al tot open standaard heeft verheven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het geld van Gates heeft wederom wat door de strot gedrukt met medewerking van hun vriendjes bij de ECMA.
Ik verbaas me iedere keer weer hoe weinig democratie er is bij onze officiele vertegenwoordigers. Een beetje poenlobby en alles is in kannen en kruiken.
Kunnen ze elkaar op het golterrein weer afknuffelen vanwege hun dealtjes waar geen gewone burger meer aan te pas komt.
Sun zal wel onderuit gaan in dit systeem.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-09T15:57:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.