Debian Linux-oprichter krijgt toppositie bij Sun

Ian Murdock, oprichter van de Debian Linux-distributie, treedt in dienst als chief operating platforms officer bij Sun Microsystems. Hij zwaait daar voortaan de scepter over zowel de Linux-activiteiten van het bedrijf als diens Unix-variant Solaris en de open source-uitvoering OpenSolaris.

De verwachting is dat Murdocks aantreden leidt tot meer uitwisseling van technologie tussen OpenSolaris en Linux, en wel in beide richtingen. De Linux-ontwikkelaar meldt zijn overstap in zijn blog, en in zijn nieuwe OpenSolaris-blog. Vanwege zijn aantreden bij Sun geeft hij zijn positie als chief technology officer bij de Linux Foundation op. Zijn rol als voorzitter van intereroperabiliteitsplatform LSB (Linux Standards Base) houdt hij echter wel.

Murdock heeft in 1993 de 'pure' open source-distributie Debian opgezet, wat in 1999 als basis diende voor de gebruiksvriendelijke Progeny-uitvoering. Het bijbehorende bedrijf, inmiddels al lang ter ziele, is ook door Murdock opgezet. Ironisch genoeg is één van de populairste Linux-distributies van dit moment het gebruiksvriendelijke Ubuntu, wat is gebaseerd op Debian.

Ondertussen werkt het Debian-team al geruime tijd aan de volgende nieuwe versie van 'hun' Linux-distro. Murdock uit nog stevige kritiek op de groep. Deze mist volgens hem een sterke leiding en wordt daardoor geplaagd door willekeur en gebrek aan verantwoordelijkheid. Dit verklaart dan de trage ontwikkeling van Debian Linux de afgelopen jaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-20T11:13:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.