Sybase kiest Red Hat voor samenwerking

Sybase en Red Hat hebben aangekondigd te gaan werken aan een database appliance gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 5 met geïntegreerde virtualisatie. Sybase is daarmee de eerste database management-leverancier die dit soort plannen aankondigt.

De Sybase Adaptive Server Enterprise biedt in combinatie met het Red Hat Advanced Platform functies voor on-line migraties en hoge beschikbaarheid aan de gebruikers. Sybase wordt daarnaast lid van de Red Hat Cooperative Resolution Center, zodat gebruikers van Red Hat en Sybase verzekerd zijn van goede ondersteuning. De twee partijen vormen een gemeenschappelijk ontwikkelteam dat zich onder meer gaat bezighouden met het verbeteren van de laboratioria, opleidingen en testprocedures.

Volgens analist Jim Johnson, oprichter en voorzitter van de Standish Group, levert de samenwerking een aantal voordelen op. "Sybase ASE biedt in combinatie met Linux een kostenefficiënte oplossing. Het is 15 tot 37 procent goedkoper dan gelijkaardige alternatieven."

Naast de samenwerking met Sybase introduceert Red Hat met de Red Hat Exchange (RHX), een uitbreiding op de Red Hat Open Source Architecture en vormt een platform om, samen met open source-softwareleveranciers, compleet geïntegreerde applicatiestacks aan te bieden op basis van Red Hat Enterprise Linux en JBoss. Alle stacks - variërend van crm- tot messaging-oplossingen - worden verkocht, afgeleverd en ondersteund op basis van één gestandaardiseerd abonnement, zodat klanten alles kunnen afhandelen via een centraal contactpunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-14T11:26:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.