Thailand wint Imagine Cup

De programmeerwedstrijd Imagine Cup 2008 is gewonnen door Thailand. In de top drie staat geen westers land. De tweede en derde plaats gingen naar Korea en Jamaica. Het Nederlandse team werkt nu in Nederland aan het op de markt brengen van hun applicatie iConnect.

Het Thaise team heeft de finale van de Imagine Cup, de programmeerwedstrijd van Microsoft gewonnen. Thailand maakte de applicatie Lifebook. Deze applicatie zet text-only boeken om in een meer aantrekkelijke vorm om analfabeten kennis te laten maken met de inhoud van deze boeken.

Het Koreaanse team behaalde een tweede plaats met de applicatie Finger Code. Deze applicatie moet onderwijs aan personen met een gecombineerde doof/blindheid vergemakkelijken. Het team gebruikte hiervoor een zogenaamd glove device waarmee het mogelijk is via vingerbraille te luisteren en te praten met een leraar of computer. De derde plek was voor het Jamaicaanse team. Zij maakten een applicatie waarmee op afstand onderwijs gevolgd kan worden.

Verrast

Maarten-Jan Vermeulen, academic relations manager van Microsoft, was wel verrast met de uitslag. "Ik had zelf een andere top drie in mijn hoofd." Hij had niet meteen een favoriet, maar vond de applicaties van de andere finalisten Servië en Oostenrijk ook erg goed. Dat er geen land uit West-Europa in de top drie staat vindt hij 'ook wel goed'. "Zo word je ook weer wat meer uitgedaagd."

Uitgeschakeld

Het Nederlandse team werd in de halve finale uitgeschakeld. Zij maakten de applicatie iConnect. Vermeulen is trots op het Nederlandse team. "Als ze op het podium staan heeft het zoiets als bij de Olympische Spelen." Team Delft gaat nu het product op de markt proberen te brengen. In het Microsoft Innovation Center in Barneveld werkt het team verder aan de applicatie. Het krijgt daarbij steun van de afdeling Educatie van Microsoft Nederland.

Milieu

Team Delft heeft aan Vermeulen al toegezegd volgend jaar weer mee te doen met de programmeerwedstrijd. Het thema zal dan 'milieu' zijn. "Dat is erg breed. Wij hopen in september wat meer specifiek hierover te kunnen zijn", zegt Vermeulen. De finale van de Imagine Cup 2009 wordt in ieder geval in Parijs gehouden.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er is genoeg talent in Thailand, alleen het grootste dilemma is de taal achterstand, engels is niet de beste kwaliteit van de Thai.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-16T16:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.