UT-student Krijgsman weer tweede op WK Programmeren

WK Programmeren Erik-Jan Krijgsman

Erik-Jan Krijgsman (hier in het midden tijdens de ACM World Programming Finals eerder dit jaar) haalde zilver op het WK Programmeren.

Student Erik-Jan Krijgsman is wederom tweede geworden op de 2007 TopCoder Collegiate Challenge, ook wel het wereldkampioenschap Programmeren genoemd. De wedstrijd vond dit jaar in Orlando, Florida plaats.

Erik-Jan Krijgsman, student aan de Universiteit Twente, mocht, na vijf online voorrondes waaraan wereldwijd ruim vierduizend mensen meededen, samen met 47 anderen uitkomen in de halve finales van het WK Programmeren in Florida. Hij moest in anderhalf uur drie programmeerproblemen oplossen. De beste acht gingen door naar de finale waar ze drie nieuwe programmeerpuzzels voorgeschoteld kregen. Krijgsman scoorde, met twee van de drie puzzels goed, een tweede plaats. Goed voor tienduizend dollar. De hoofdprijs ging naar de Russische student Petr Mitrichev.

Het is niet de eerste keer dat Krijgsman genoegen moet nemen met de tweede plaats. In maart van dit jaar nam hij samen met medestudenten Boris de Wilde en Kamiel Cornelissen deel aan de ACM World Programming Finals in Tokyo. Ook daar moesten ze genoegen nemen met zilver. Vorig jaar konden ze de gouden plak wél mee naar huis nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-29T10:10:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.