Eindhoven tweede op WK Robotvoetbal

Tech United, het Eindhovense robotvoetbalteam, is als tweede geëindigd op het wereldkampioenschap voetbal. Het team verloor de finale van het Portogese team CAMBADA.

Het Nederlandse robotvoetbalteam Tech United uit Eindhoven is als tweede geëindigd op het wereldkampioenschap RoboCup 2008 in China. De Eindhovenaren deden mee in de Middle-Size League.

In de finale streed het team tegen het Portugese team CAMBADA. "Mede door het ontbreken van een tweede camera hadden we geen zicht op de hoge schoten van de Portugezen", schrijft Tech United in de nieuwsbrief. Daardoor stond het team in de eerste helft al achter met 4-0. De finale werd uiteindelijk verloren met 7-1. De finale is de enige wedstrijd die het Eindhovense team verloren heeft tijdens het toernooi.

De finaleplaats tijdens dit toernooi is een verbetering vergeleken met Robocup 2007. Toen behoorde het team nog tot de zes beste teams ter wereld.

Robotvoetbal

Robotvoetbal wordt gespeeld op een veld van 12 bij 24 meter. Op het veld staan twee doelen, één met de kleur geel en de ander is blauw. De bal waarmee de robots spelen is oranje. De kleuren zijn belangrijk voor het robotvoetbal, omdat de robots tijdens de wedstrijd niet worden bestuurd, maar zelfstandig voetballen.

Robocup

Robocup is een wereldwijde organisatie ter ondersteuning van roboticaresearch. Dat doen ze onder andere door robotvoetbalwedstrijden uit te schrijven. De uiteindelijke doelstelling is om een team van elf robots te laten winnen van de menselijke FIFA wereldkampioen in 2050.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij TU/e

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-21T09:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.