SP stelt Kamervragen over geringe ODF-kennis

Dit artikel delen:

SP-kamerlid Arda Gerkens heeft kamervragen gesteld over de geringe kennis van het ODF- of PDF-formaat bij de overheid. Uit onderzoek van Marketcap bleek dat nog niet de helft van de managers bekend is met het gebruik van open software en open standaarden bij de overheid.

De SP maakt zich zorgen over de geringe kennis van het open document formaat (ODF) en portable document format (PDF) bij de overheid. Kamerlid Arda Gerkens heeft naar aanleiding van de berichtgeving in Computable vragen gesteld aan Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken.

Gerkens wil van de minister weten of zij de resultaten van het onderzoek van Marketcap herkent. Het onderzoeksbureau vroeg aan managers bij de overheid of zijn bekend zijn met ODF of PDF. Bijna vijftig procent van de respondenten zegt nog nooit van ODF te hebben gehoord. Bij gemeenten ligt het percentage nog hoger. Het is nog niet bekend wanneer de minister met antwoorden komt.

Nederland Open in Verbinding

Een jaar geleden werd het plan Nederland Open in Verbinding van kracht. Dit betekent dat overheden open source-software en andere standaarden dienen te gebruiken, tenzij ze kunnen aantonen dat zoiets niet wenselijk is. Dat geldt dus ook voor het formaat waarmee documenten worden opgeslagen. ODF heeft de voorkeur. Gerkens wil ook van de minister weten hoe het met het plan Nederland Open in Verbinding staat en hoe zij het plan onder de aandacht gaat brengen bij de ambtenaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-24T10:37:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.