Octrooiencentrum volgt plan Heemskerk

Dit artikel delen:

Het Octrooiencentrum Nederland is de eerste overheidsorganisatie die het actieplan Nederland Open in Verbinding, ookwel plan Heemskerk genoemd, volgt. De organisatie stapt voor een groot deel over op open source-software.

Het Octrooiencentrum Nederland (OCNL) stapt voor een groot deel over op open source-software. Daarrmee is het de eerste overheidsorganisatie die overstag gaat en navolging geeft aan het actieplan 'Nederland Open in Verbinding'.

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken introduceerde woensdag 24 september 2008 de nieuwe op open source gebaseerde website van OCNL. Het octrooicentrum gebruikt onder meer het open source content management systeem Joomla. Heemskerk noemt het OCNL op dit gebied een ‘koploper' en hoopt dat hiermee ook andere overheidsorganisaties gestimuleerd worden het actieplan te volgen.

Actieplan Nederland Open in Verbinding

In het Actieplan Nederland Open in Verbinding is een belangrijke rol weggelegd voor open standaarden en open source software. Een aantal concrete maatregelen moet ervoor zorgen dat overheden vaker open standaarden en open source-software gaan gebruiken. Het kostenplaatje is een belangrijke factor in het plan, de open source-software zorgt voor minder hoge kosten voor de overheid. Tegelijkertijd maakt open source-software de overheid ook minder afhankelijk van leveranciers.

De volgende stap bij OCNL wordt gezet in de kantooromgeving (inclusief desktop) en het relatiebeheersysteem van de organisatie. Dit moet eind 2009 ook op open source zijn gebaseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-25T09:52:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.