Atos Origin verkoopt Technical Automation

Dienstverlener Atos Origin heeft zijn divisie Technical Automation verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Het bedrijfsonderdeel zou niet meer tot de kerntaken van de automatiseerder behoren.

De divisie Technical Automation (TA) van ict-dienstverlener Atos Origin komt in handen van investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Dat bedrijf kocht in juni 2008 al de technische automatiseringstak van Ordina en gaf het de naam Task24. Gilde, voorheen onderdeel van Rabobank, wil ook Atos TA opnemen in dat bedrijfsonderdeel. Task24 is gespecialiseerd in het uitvoeren van technische automatiseringsprocessen.

Technical Automation is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor geïntegreerde producten en systemen van ondernemingen in de gezondheidszorg, industriële productie, transport- en luchtvaartsector. Volgens Atos Origin horen de activiteiten niet meer tot de kerntaken van de dienstverlener. In de vestigingen in Eindhoven en Utrecht werken ongeveer tweehonderd mensen. Bij Task24 werken ruim 330 medewerkers.

Het is onbekend wat Gilde voor de divisie van Atos Origin betaalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-18T08:28:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.