ICT Automatisering voegt ondernemingen samen

Dienstverlener ICT Automatisering voegt zijn dochterondernemingen ICT Embedded en ICT Solutions samen. De activiteiten worden ondergebracht in een nieuwe onderneming die de naam Humiq krijgt. Het gaat al een tijdje niet goed met de dochteronderneming ICT Embedded. De dienstverlener hoopt nieuwe klanten te vinden door een completer portfolio aan te bieden.

Het belang van ICT Embedded binnen de holding ICT Automatisering neemt al een tijd af, zegt directeur Bram Schot. 'We hebben twee keer bij Embedded moeten ingrijpen. Klanten hebben de neiging af te haken.' De activiteiten van de dochterondernemingen Embedded en Solutions lijken op elkaar. Door ze samen te voegen, wordt klanten een completer dienstenportfolio geboden.

Daarnaast gaat het bedrijf zich meer richten op de regio's waarin het is gevestigd. Ook dit moet zorgen voor een betere binding met de klant. Humiq heeft vestigingen in drie regio's, namelijk Groningen/Deventer, Eindhoven/Maastricht en West-Brabant. Het bedrijf gaat geen vestigingen samenvoegen of verplaatsen. 'De werknemers willen toch graag dicht bij huis blijven werken', weet Schot.

Snijden in kosten

Bij de nieuwe dochteronderneming werken zeshonderd mensen. Roy Jansen, de huidige directeur van ICT Solutions, wordt per 1 januari de nieuwe directeur van Humiq.

In augustus van dit jaar maakte de dienstverlener bekend dieper te snijden in de kosten. De omzet over het eerste halfjaar van 2009 bij de divisie ICT Embedded, daalde met 30,2 procent naar 10 miljoen euro. Bij ICT Solutions daalde de omzet met 19,8 procent tot 18,5 miljoen euro. Ook het derde kwartaal van 2009 daalde de omzet van de dienstverlener. Voor het vierde kwartaal verwacht de dienstverlener een minder sterke daling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hopelijk hebben ze nu een betere financiële administrateur.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-28T10:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.