ICT Automatisering boekt winst in roerig 2010

groei cijfers vergrootglas grafiek

Dienstverlener ICT Automatisering boekt in 2010 een winst van 6,4 miljoen euro. Het bedrijf dat in 2009 een verlies van 1,7 miljoen euro leed, zag de omzet in 2010 uitkomen op 84,5 miljoen euro. Dat is 7 procent hoger dan de 79,1 miljoen euro in 2009. In 2010 verliet ceo Bram Schot het bedrijf na een conflict. In Duitsland stapte ongeveer de helft van het personeel op en 2010 stond in het teken van de samenvoeging van de divisies ICT Embedded en ICT Solutions in werkmaatschappij Humiq.

De winst stijgt mede door een boekwinst van bijna 2,2 miljoen euro. Het ict-bedrijf vergrootte in 2010 zijn belang in Improve Quality Services. Dat bedrijf bleek meer waard dan aanvankelijk was becijferd. De winst uit bedrijfsvoering is ongeveer 4,2 miljoen euro.

ICT ziet de vraag licht aantrekken. Het meldt dat de opdrachten voor de automobielbranche, logistiek en de chipindustrie toenemen.

In de tweede helft van 2010 daalde de omzet uit de activiteiten in Duitsland met een vijfde deel. Dat komt doordat een 'aanzienlijk' aantal personeelsleden opstapte na een vertrouwensbreuk met het management. Het zou gaan om ongeveer de helft van het Duitse personeelsbestand dat is overgestapt naar het bedrijf van een oud-directeur. Het Duitse managementteam is inmiddels vervangen.

Vertrek CEO

In november 2010 verliet Ceo Bram Schot verliet het bedrijf na een conflict met de commissarissen over het te voeren bedrijfsbeleid. De voorzitter van de raad van commissarissen Carlo D'Agnolo neemt voorlopig de positie van algemeen directeur op zich. Hij lijkt weinig haast te hebben met het vinden van een nieuwe ceo.

In een toelichting op de jaarcijfers schrijft het bedrijf dat in 2011 de prioriteit ligt op het werven van nieuw personeel. Dat geldt voor Nederland, maar vooral voor de Duitse activiteiten waar het bedrijf ongeveer een vierde van de omzet behaalt. In 2010 daalde het aantal medewerkers van 934 naar 820.

Het bedrijf gaat ook investeren in het vergroten van de kennis van Microsoft-technologie, cloud computing en industriële systemen van ABB, Siemens Wonderware en General Electric (GE).

Miljoenenfraude

ICT Automatisering is in Nederland actief onder de naam Humiq. Het bedrijf richt zich op het gehele software-ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. Daarnaast levert de onderneming embedded software. Die programmatuur wordt ingebouwd in de apparatuur van klanten. In Duitsland is het bedrijf actief onder de naam ICT Software Engineering en richt zich met name op de automobielindustrie en productie (manufacturing). Het bedrijf kwam in 2009 in het nieuws doordat een medewerker miljoenen verduisterde via boekhoudfraude.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-18T16:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.