Sjir Nijssen krijgt lintje voor informatieanalyse

Oprichter en cto Sjir Nijssen van kennismanagementspecialist PNA Group in Heerlen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt zijn onderscheiding voor zijn verdiensten op het gebied van op natuurlijke taal gebaseerde informatieanalyse, informatiesystemen en didactiek.

Oud-professor Nijssen is ruim 35 jaar geleden gestart met het helder in kaart brengen van kennis, waardoor 'ingewikkelde' kennis toegankelijker wordt. In de jaren zeventig ontwikkelde hij een methodiek om kennis te analyseren en gestructureerd vast te leggen. Hij was in staat om de kennis zo in tabellen te gieten, dat ermee kon worden gerekend.

De zogeheten Niam-methodiek is gedurende de twee volgende decennia in de academische omgeving doorontwikkeld en geperfectioneerd en is de voorloper van diverse methodieken als Universele Informatiekunde, Universele Kenniskunde en later Kenniskunde. In dezelfde periode is ook de introductie bij organisaties van start gegaan en richtte hij de PNA Group op. Naast de doorontwikkeling van de methodiek (tegenwoordig CogNiam) heeft PNA Group software ontwikkeld om kennis productief te maken.

SBVR

CogNiam is opgenomen in de SBVR (Semantics of Business Vocabulary and Rules) die door de Object Management Group (OMG) is uitgeroepen tot wereldstandaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-04T14:46:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.