Ontwikkelaar kiest open source voor webinnovatie

Open source

Op de lange termijn is er steeds minder toekomst voor propriëtaire software doordat ontwikkelaars en IT-executives de voorkeur geven aan open-sourceoplossingen, zo blijkt uit onderzoek van Drupal-leverancier Acquia en .net magazine. Het onderzoek over trends op het gebied van webdesign en ontwikkeling, waaraan werd deelgenomen door een kleine drieduizend ontwikkelaars over de hele wereld, laat zien dat 83 procent van de respondenten een voorkeur heeft voor het gebruik van open source software in plaats van traditionele gesloten software.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat de acceptatie van open source blijft toenemen. Webontwikkelaars geven de voorkeur aan tools die beschikken over een sterke, actieve, online community, met add-ons die direct beschikbaar zijn, en die bovendien kosteneffectief en gebruiksvriendelijk zijn.

Drupal

Het onderzoek geeft inzicht in trends in de wereldwijde community van webontwikkelaars. De belangrijkste bevindingen van het Web Design & Development-onderzoek zijn dat 83 procent van de respondenten geeft de voorkeur aan open source-software in plaats van traditionele gesloten software en dat Drupal gebruikt wordt door meer ontwikkelaars dan de daaropvolgende drie hoogst scorende cms-platforms samen. Daarnaast is in de komende twaalf maanden één op de vier ontwikkelaars van plan het open source social publishing- en cms-platform Drupal te gaan gebruiken.

Ook blijkt uit het onderzoek dat 63 procent van de respondenten een online community een belangrijke overweging is bij aanschaf van een product voor webdesign en gebruikt 72 procent van de ontwikkelaars in webapplicaties op dit moment php. Dit is meer dan vier keer het aantal dat .Net gebruikt (17 procent) en zes keer het aantal dat Java gebruikt (13 procent). Met 89 procent is iOS de duidelijke leider onder besturingssystemen die worden gebruikt voor het maken van mobiele applicaties. De drie populairste projecttypen zijn op standaarden gebaseerde sites, cms-gebaseerde sites en responsief webdesign.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-12T08:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.