OU promoveert onderwijstechnoloog Rob Koper

Rob Koper

Rob Koper

Rob Koper is door het college van bestuur van de Open Universiteit (OU) benoemd tot universiteitshoogleraar. De benoeming is ingegaan op 1 september 2013. Tot die datum was hij hoogleraar-directeur van het Centre for Learning Sciences and Technologies (Celstec) van de Open Universiteit.

Als universiteitshoogleraar zal hij, naast onderzoek doen, ook leiding geven aan de ontwikkeling en invoering van een nieuw onderwijsmodel voor de OU. Het aantal universiteitshoogleraren bij de OU komt hiermee op twee. Fred Mulder, houder van de Unesco-leerstoel open educational resources, is sinds 2011 universiteitshoogleraar bij de OU.

Rob Koper

Prof. dr. Rob Koper (14 maart 1957, Amsterdam) is sinds 1998 hoogleraar bij de Open Universiteit en sinds 1 september 2007 hoogleraar-directeur van Celstec. Zijn belangstelling gaat uit naar het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe media en leertechnologieën die het leren voor mensen in alle levensfasen aantrekkelijker, efficiënter en toegankelijker maakt. Hij werkt met een combinatie van moderne ontwikkelmethodieken en onderzoeksmethoden, waarmee zowel nieuwe technologie wordt ontwikkeld, als nieuwe kennis op een systematische manier wordt opgedaan. Alle producten worden open source en open content aangeboden.

Koper was in het verleden onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van serious games en de digitale leeromgeving Studienet van de Open Universiteit, het onderzoek naar leernetwerken en de ontwikkeling van de internationale open standaard IMS Learning Design. Tevens was hij betrokken bij diverse door de Europese Commissie gesubsidieerde onderzoeksprojecten. Zo was hij coördinator van het grootschalige project TENCompetence, dat gericht was op de ontwikkeling van een open source-infrastructuur voor professionele competentieontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-04T14:50:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.