UT CTIT krijgt 50.000 euro onderzoeksgeld

Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2013

Alexander Rinnooy Kan, Louis Vertegaal, Marieke Huisman, Arnold Smeulders [fotograaf Hilde de Wolf]

Dr. Marieke Huisman, wetenschapper aan het Centre for Telematics and Information Technology (CTIT) van de Universiteit Twente (UT), ontving op 31 oktober 2013 in Haarlem de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2013 uit handen van prof. dr. Arnold Smeulders (IPN), dr. Louis Vertegaal (NWO) en prof. dr. Alexander Rinnooy Kan (KHMW). De prijs bestaat uit vijftigduizend euro en is vrij te besteden voor onderzoek in de ict.

‘Marieke Huisman maakt ict-onderzoek toegankelijk voor publiek en ontplooit hiermee activiteiten om interesse van jongeren in ict-onderzoek te vergroten’, zegt Louis Vertegaal. ‘Ze behoort tot de absolute top van haar generatie en is hierdoor een uitstekend rolmodel voor jonge mensen met interesse in informatica.’

Parallelle software

De Nederlandse wetenschapper dr. Marieke Huisman, verbonden aan het Centre for Telematics and Information Technology (CTIT) van de Universiteit Twente, voerde samen met haar team onderzoek uit naar de betrouwbaarheid en correctheid van parallelle software. Het onderzoek is er volledig op gericht om deze verschillende processen logischer te laten redeneren, waardoor de kans op fouten aanzienlijk vermindert. Zo kan een fout in de software bijvoorbeeld van levensbelang zijn in een ziekenhuis of in een vliegtuig.

De prijs werd dit jaar voor de derde maal uitgereikt en is een initiatief van het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Naast een geldprijs ontvangt de winnaar een bokaal. Van haar onderzoek is een speciale educatieve poster gemaakt die verspreid wordt over scholen en universiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-01T11:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.