ICT Automatisering neemt Brandfort over

Systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Automatisering heeft overeenstemming bereikt met Brandfort over de overname van alle aandelen. Deze ingenieurs- en softwareontwikkelingsgroep uit Eindhoven fuseert met het bedrijf uit Barendrecht. Voorafgaand aan het akkoord moesten beide bedrijven nog wel aanvullende afspraken maken. De fusie wordt naar verwachting het eerste kwartaal van 2014 een feit.

De resultaten over 2012 en de verwachting over 2013 van Brandfort bleken niet overeen te komen met eerdere informatie die ICT Automatisering had ontvangen. Tevens zijn enkele niet tot de winst bijdragende activiteiten geïdentificeerd, die geen onderdeel van de transactie zullen uitmaken. Daarnaast is door aandeelhouders van ICT Automatisering de wens geuit om verwatering van hun aandelenbezit in verband met de transactie, beperkt te houden.

De transactie wordt gestructureerd als een gedeeltelijke aandelenruil waarbij ICT Automatisering alle aandelen Brandfort overneemt tegen uitgifte van aandelen ICT Automatisering. Deze nieuw uit te geven aandelen vertegenwoordigen 9 procent van het uitstaande aandelenkapitaal na afronding van de transactie. De huidige ICT Automatisering-aandeelhouders houden een belang houden van 91 procent in het uitstaande aandelenkapitaal van ICT Automatisering. Daarnaast keert ICT Automatisering een bedrag van 5,1 miljoen euro aan aandeelhoudersleningen uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-02T15:57:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.