Eindhoven staat derde op investeringsranglijst

High Tech Campus Eindhoven

Brainport Eindhoven heeft het beste investeringsklimaat in Europa na Londen en Helsinki. Dat blijkt uit de ranglijst Foreign Direct Investment (fDi)-index van de Financial Times. Het hart van de high-tech regio is volgens de Britse financiële autoriteit een uitgelezen plaats om te investeren. Niet eerder stond een Nederlandse stad zo hoog in de ranglijst.

‘Eindhoven heeft zich ontwikkeld tot een succesvol samenwerkend ecosysteem op het gebied van hightech en design. Hier worden innovatieve oplossingen bedacht voor de uitdagingen waarmee de wereld de komende jaren te maken krijgt’, zegt burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven. De hoge klassering in de fDi-index is de danken aan de innovatieve economische koers die bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen in de regio al een aantal jaren samen varen. Voor de Britse waardering tellen onder meer fDi-strategie, infrastructuur en economische potentie.

Deeltjesversneller

Investeerder Marcel Boekhoorn nam in 2012 samen met een groep andere investeerders de High Tech Campus Eindhoven over van Philips. ‘Dit terrein is uitgegroeid tot de slimste vierkante kilometer ter wereld, met veruit het grootste aantal patenten per hoofd van de bevolking. Met name de gezamenlijke agenda en verregaande samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden zorgen ervoor dat deze regio werkt als een soort deeltjesversneller voor innovatie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-17T11:07:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.